Baranja Medija | vijesti o Baranji

Turistička zajednica Baranje

Provedite advent u Baranji

BELI MANASTIR - U prosincu vas očekuje raznoliki blagdanski program. Obilježavanje adventa će započeti Božićnim sajmom u Belom  Manastiru, potom slijedi Zimski vašar i Čvarakfest u Karancu. Posljednjeg dana obilježavanja očekuje vas  Kristkindl Markt u Zmajevcu.

Božićni sajam u Belom Manastiru

Program obilježavanja adventa u Baranji započinje u Belom Manastiru 1. prosinca 2013. godine u  nedjelju,  u 17 sati, koncertom božićnih pjesama uz božićno drvce. Zborovi će izvesti prigodan božićni program. Na trgu će biti izloženi štandovi s tradicijskim proizvodima i gastro ponudom. Na štandovima  će biti  izloženo mnoštvo proizvoda poput kolača, meda, prirodnih sokova, rakije, vina, zimnice. Moći ćete pogledati i štandove s drvenim igračkama, suvenirima i sličnim proizvodim. Moći ćete se ugrijati čajem, kuhanim vinom te kuhanom čokoladom, ukoliko ogladnite pripremljena je i raznolika gastro ponuda. U program će biti uključena i vožnja fijakerima okolnim ulicama. Isti program ponovit će se i  15.prosinca  2013. godine.

Zimski vašar i Čvarakfest u Karancu

Ove godine Zimski vašar i Čvarakfest u Karancu održavat će se 7. i 8. prosinca 2013. godine. U subotu  7. prosinca moći ćete  pogledati  izložbu božićnih običaja mještana Karanca: mađarska soba, srpska soba, njemačka soba, u  Društvenom domu u Karancu. Ulaz je  slobodan. Izložba će prikazati  kako su svoj dom za Božić u prošlosti uređivali mještani Karanca. Izložba će započeti u 11 sati, a predviđeno trajanje je do 17 sati. Božićni orguljaški koncert u katoličkoj crkvi sv. Donata imat ćete priliku poslušati od 17 do 18 sati. Koncert će se održati na svjetski poznatim orguljama graditelja i Baranjca Joszefa Angstera, čiji se instrumenti nalaze u katedrali u Parizu i Budimpešti. U 19 sati započinje zabavni program u Društvenom domu: mali dječji glazbeni festival, izbor najljepše odijevenog kućnog ljubimca i na kraju slijedi seoska zabava. Tijekom cijelog dana moći ćete igrati seoski mini-golf na igralištu.

U nedjelju 8. prosinca u sklopu vašara održat će se i „Čvarakfest“ na livadi pored katoličke crkve. U 9 sati slijedi otvorenje Zimskog vašara, početak rada štandova s tradicionalnim proizvodima. Na mnoštvu sajamskih štandova pronađite tradicionalne seoske i obrtničke proizvode, baranjske licitare, kolače i langošice, dimljene mesne delicije poput kulena, rakije,vina, mesa, drvene igračke i različite suvenire. U 10 sati započinje Čvarakfest, početak natjecanja u pripremi čvaraka. U 12 sati slijedi proglašenje pobjednika. Ne propustite 5. natjecanje u prženju čvaraka čiji pobjednik će godinu dana ponosno nositi titulu najboljeg mesara i čvarak-majstora! U 13 sati započinju seoske dječje igre i natjecanja.

Prijave za štandove na Zimskom vašaru mogu izvršiti proizvođači isključivo domaćih proizvoda i suvenira. Štand za izlaganje mogu rezervirati na telefon TZ Baranje 031/70 20 80, radnim danom od 8 do 15 sati ili e-mailom na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , kotizacija za štandove iznosi  50,00 kuna.

Svi zainteresirani za natjecanje u pripremi čvaraka, koje će se održati u sklopu Zimskog vašara, sudjelovanje mogu prijaviti  na telefon TZ Baranje 031/70 20 80, radnim danom od 8 do 15 sati .

Kristkindl Markt u Zmajevcu

Manifestacija započinje 21. prosinca 2013. godine u subotu na prostoru katoličkog surduka (vinska ulica). Posjetite blagdanski ukrašene i stotinama lampica osvijetljene vinske ulice tzv. surduke za ovu prigodu pretvorene u božićni sajam „Kristkindl Markt“. Sve će biti popraćenom prodajnim štandovima s tradicionalnim proizvodima poput baranjskih licitara, meda, prirodnih sokova, rakije i zimnice.  Svakako posjetite i za ovu prigodu otvorene vinske podrume u kojima uz poznato baranjsko vino, graševinu, chardonney, frankovku i druga, kušajte i ponešto iz gastronomske ponude. U 17 sati slijedi prikaz tradicijskog običaja „Kristkindl“ (mještani  odjeveni u božićne anđele – Kristkindle (Male Isuse) obilaze selo). Nakon prikaza običaja slijedi  veliki Božićni koncert mađarskih, hrvatskih i njemačkih božićnih pjesama u izvedbi zbora KUD-a Jozsef Attila. Nakon Božićnog koncerta, u obližnjem reformatorskom surduku u vinskom podrumu obitelji Kovač poslušajte koncert na akustičnim gitarama  u 19 sati.

 

Program je uistinu raznolik, stoga se pridružite nekoj od navedenih manifestacija i sudjelujte u jedinstvenom baranjskom obilježavanju adventa.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4057922

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci