Baranja Medija | vijesti o Baranji

Svečani početak lovne zezone

Spomendan sv. Huberta

BARANJSKO PETROVO SELO - Tradicionalnim okupljanjem lovaca Lovačkog društva „Fazan“ Baranjsko Petrovo Selo i pedesetak njihovih gostiju s područja Baranje i Slavonije u nedjelju 3. studenog započela je nova lovna sezona.

Ove godine je lovna sezona je po prvi puta započela na nešto drugačiji način, započela je svečanom misom u crkvi sv. Lovre nakon čega je uslijedila svečana posveta lovačke zastave. 

- U razgovoru sa župnikom i nekolicinom naših članova proizišla je ideja o posvećenju lovačke zastave i svečanoj misi. Danas je dan svetog Huberta našeg zaštitnika stoga smo sve to odlučili obilježiti. Sveti Hubert je naš zaštitnik, te smo odlučili i posvetiti lovačku zastavu kako bi svi naši lovci bili zaštićeni tijekom lova i tako zaštićeni i od svih opasnosti koje postoje u lovu. Ovakav početak lovne sezone planiramo zadržati i idućih godina. Inače, ovogodišnja lovna sezona je započela 3. studenog i traje sve do kraja drugog mjeseca., rekao je predsjednik Lovačkog društva „Fazan“ Zdenko Bognar.

Nakon nekoliko sati lova domaći lovci i njihovi gosti iz različitih mjesta Slavonije i Baranje predvođeni lovnikom Milanom Tomićem odali su počast  odstreljenoj divljači nakon čega je uslijedio zajednički ručak i druženje.

Prije nego li je postao zaštitnikom lovaca, Hubert je bio plemić. Nakon što mu je umrla žena Hubert se povukao iz plemićkog života i strastveno se predao lovu. Prema legendi, dok je lovio u Ardenima ugledao je jelena koji je imao raspelo među rogovima i čuo je poziv na obraćenje. Hubert je ubrzo sva svoja plemićka prava prenio na brata, sva materijalna dobra je podijelio siromasima i postao svećenikom, a kasnije i biskupom. Spomendan mu je 3. studenog. Sveti Hubert je najpoznatiji kao zaštitnik lovaca, a jeste li znali da je i zaštitnik optičara, matematičara i radnika u metalnoj industriji? Po njemu je prozvana i jedna pasmina pasa – pas sv. Huberta.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4122520

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci