Baranja Medija | vijesti o Baranji

GRADONAČELNIK I ZAMJENICI ODRŽALI TISKOVNU KONFERENCIJU O AKTUALNIM ZBIVANJIMA U GRADU

Vladajuća koalicija na optužbe oporbe odgovorila nabrajanjem projekata

Na optužbe o nepotizmu, neimanju vremena za gospodarske projekte, skrivanju podataka o pravomoćnoj presudi dopredsjedniku koalcijske stranke HNS, vladajuća koalicija odgovorila je imenima projekata koji su u tijeku, realizirani ili u planu.

BELI MANASTIR - Na temu aktualnih događanja u Gradu i kao odgovor na prekjučerašnju konferenciju za medije održanu od strane gradske oporbe, gradonačelnik Grada Belog Manastira Ivan Doboš, sa zamjenicima Predragom Stojanovićem, Zoranom Kranjčecom i Markom Bogatićem, danas 16. listopada održao je tiskovnu konferenciju. Za BaranjaMedija.hr portal reagirao je i Robert Jankovics (DZMH), a do objave teksta nije stigao pismeni komentar HDZ-a Beli Manastir. 

Vladajuća koalicija je na optužbe HDZ-a, DZMH-a i HSU-a o nepotizmu, smjenama, neimanju vremena za gospodarske projekte, skrivanju podataka o pravomoćnoj presudi dopredsjedniku koalicijske stranke HNS, odgovorila nabrajanjem projekata.

Gradonačelnik ih je naveo pojedinačno: Projekt uređenja Šećeranskog jezera i biciklističkih staza u suradnji s gradom Mohačem. Radovi na belomanastirskom trgu napreduju predviđenom tokom. Suradnja s Hrvatskim vodama se nastavlja, odnosno provedba ugovora kojim se smanjuje sufinanciranje projekata s 30% na 10%. Crpilište Topolje je u završnoj fazi, kreće se na području Općine Kneževi Vinogradi priključenje naselja Mirkovac. Dva su projekta najbliža realizaciji: Projekt ekološke rasvjete vrijedan oko 990.000 kuna, te obilaznica oko Belog Manastira.

Vezano uz smjene istaknuto je da su građani izabrali ovu vlast jer je obećala promjene pa će se one provoditi i dalje. Vezano uz slučaj Nikole Pajčina, reakcija je usljedila odmah nakon saznanja o pravomoćnoj presudi.

Jedno od predizbornih obećanja je bilo i povećati broj stipendija. Broj stipendija je podignut s 11 na 15. Sve što smo govorili u predizbornoj kampanji  na  neki način se polako i ostvaruje., zaključio je gradonačelnik Ivan Doboš.

Dogradonačelnik Zoran Kranjčec je istaknuo kako Grad Beli Manastir provodi niz aktivnosti u svrhu revitalizacije gospodarske zone i podizanja razine gospodarstva na nivou grada, nabrojivši neka od događanja koja govore tomu u prilog: poslovna zona Belog Manastira je predstavljena u gospodarskoj komori u Budimpešti, predstavljena je i na Gospodarskom forumu u Općini Žepče, (Bosna i Hercegovina). U pripremi je zajednički projekt prekogranične suradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U tijeku je i priprema projekata prema Ministarstvu poduzetništva. U tijeku je i osnivanje i Razvojne agencije Baranje, a u pripremi je izrada web stranice dok je Facebook stranica već otvorena u svrhu podizanja razine komunikacije.

- Pozivam sve građane da nam se obrate s idejama, primjedbama, kritikama... Sve je dobro došlo. Grad Beli Manastir želi komunicirati s građanima. Grad radi za građane. Na taj način želimo dobiti input o eventualnim problemima na području grada koje grad može i treba riješiti., rekao je dogradonačelnik Kranjčec.

Dogradonačelnik Marko Bogatić se dotakao teme Javne vatrogasne postrojbe Grada Belog Manastira. Postrojba na papiru pokriva samo područje Grada Belog Manastira, a u praksi obuhvaća i djeluje gotovo na području čitave Baranje, osim Bilja. Kada bi ostale općine privukli u vlasničku strukturu, povećalo bi se područje djelovanja, broj stanovništva, a ujedno i sredstva koja bi postrojba dobila iz državnog proračuna. Obavljeni su razgovori s većinom načelnika i oni su zainteresirani.

- To nije ništa novo, takav model postoji u drugim sredinama već desetak godina. Vatrogastvo je skupa djelatnost, ali djelatnost bez koje mi ne možemo. Ne znam zašto se to ranije nije pokrenulo, ali evo mi tu priču danas pokrećemo., rekao je dogradonačelnik Bogatić.

Socijalne programe koji se provode naveo je dogradonačelnik Predrag Stojanović - brigu o nacionalnim manjinama, mladima i  marginaliziranim skupinama, a kao prilog tomu spomenuo je projekte koji će se provesti ili su već provedeni: "Knjižnica alata", projekt udruge „Luna“ i Grada Belog Manastira koji će omogućiti iznajmljivanje različitih alata za rad u kući. U suradnji s policijom Osječko-baranjske županije, Odjel za prevenciju, provedeno je nekoliko projekata. Akcija „Zajedno više možemo“ podrazumijeva prevenciju ovisnosti o drogama, ali i rad s roditeljima. Krajem mjeseca organizirat će se i „Tribina“ gdje će biti prezentirani letci za prevenciju provale u kuću ili automobile. Jedan od projekata, koji će se provesti iduće godine bit će i legalizacija romskih naselja koja će se realizirati u suradnji sa saborskim zastupnikom Velljkom Kajtazijem i Ministarstvom graditeljstva.

- Sva vrijeđanja i pljuvanja od strane oporbe Grada Belog Manastira, dakle HDZ-a i satelita, zapravo je samo jedan čin kojim oni, na legitimnim izborima izabranim, po zakonu Republike Hrvatske, predstavnicima Grada Belog Manastira, zapravo pljuju i vrijeđaju sve one građane koji su im dali podršku. Kao zaključak, osoban zaključak, htio bih reći o spomenutoj gospodi da se zapravo radi o hrpi taštine, egotripova, koji jednostavno ne mogu prihvati činjenicu da su izgubili izbore i da su građani Belog Manastira prepoznali onu kvalitetu koju žele. Njima jednostavno treba biti jasno da će Beli Manastir u sljedećem mandatu, sljedeće četiri godine biti vođen onako kako su građani odlučili., završio je dogradonačelnik Kranjčec o temi konferencije HDZ-a, HSU-a i DZMH-a o kojoj smo pisali.

Vijećnik Gradskog vijeća Grada Belog Manastira Roberta Jankovics (DZMH) komentirao je izjavu dogradonačelnika Kranjčeca.

- Trio na čelu grada uporno ne čuje ili ne želi čuti što im se poručilo, pa ćemo u budućnosti očito morati bit još glasniji. Sve što su rekli u tzv. odgovoru na iznesene činjenice je jedno veliko ništa. Dakle još jednom, konkretno, za sve one koji nas nisu razumjeli ili nas nisu čuli - zašto na presici kojoj je bio cilj odgovoriti na naše "blaćenje" nije odgovoreno na činjenicu nepotizma Kranjčeca i Pajčina? Što će se po tom pitanju poduzeti? Pravomoćna presuda Vrhovnog suda Nikoli Pajčinu datirana je 14. svibnja 2013. godine - zašto su tu informaciju zatajili između dva izborna kruga? Da su birači imali informaciju o presudi Pajčinu (potpredsjednik HNS-a Beli Manastir, glavnog koalicijskog partnera Doboša), tko zna bi li izborni rezultat bio u korist Doboša. Odgovora očito nema od vladajućih SDP-HNS, ali ih očekujemo od ostalih političkih stranaka u gradu. Da li oni uistinu podupiru ovu prijevaru i nepotizam na čelu grada?, rekao je vijećnik Robert Jankovics.

Komentar HDZ Belog Manastira nije stigao na naš e-mail, a kad ga zaprimimo bit će dodan u tekst.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4120922

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci