Baranja Medija | vijesti o Baranji

HDZ, DZMH i HSU održali konferenciju za medije

Smjene u gradskim poduzećima i najavljeno restrukturiranje gradske uprave izazvali teške optužbe iz opozicije

Iako započeti, neki od gospodarskih projekata o kojima je pisao BaranjaMedija.hr portal nisu spomenuti na konferenciji, a opozicija je gradonačelnika Doboša pozvala na ostavku jer kako kažu "nemaju vremena za gospodarske projekte nego se bave smjenama što neće donijeti dobro gradu." 

BELI MANASTIR - Nastavno na nedavne smjene u gradskim tvrtkama i najavljeno restrukturiranje gradske uprave, danas 14. listopada održana je konferencija za novinare na kojoj su članovi Vijeća Grada Belog Manastira Ivan Šutalo (HSU), Davorin Bubalović (HDZ) i Robert Jankovics (DZMH) iznjeli svoje nezadovoljstvo općim stanjem u Gradu Belom Manastiru. Za BaranjaMedija.hr portal reagirali su i na konferenciji prozvani Nikola Pajčin i HNS Beli Manastir.

Konferenciju je započeo vijećnik Gradskog vijeća Ivan Šutalo (HSU) tvrdeći kako Grad Beli Manastir sve više tone, dodajući kako gradonačelnik i dogradonačelnik nemaju vremena za gospodarske projekte nego se bave smjenama što neće donijeti dobro gradu. 

Davorin Bubalović (HDZ), vijećnik Gradskog vijeća Grada Belog Manastira je u svom govoru stavio naglasak na gradonačelnika i tri aktualna dogradonačelnika i četvrtog dogradonačelnika za kojeg tvrdi da još uvijek prima dogradonačelničku plaću. Navodi da oni godišnje koštaju preko 800 tisuća kuna, a na nivou četverogodišnjeg mandata tri miliona i 200 tisuća kuna. Također tvrdi i da susjedni gradovi imaju dogradonačelnike volontere (Valpovo, Županja).

- Plaće gradonačelnika i dogradonačelnika su težak uteg koji se treba smanjiti kako bi se grad izvukao iz teške krize., kazao je Bubalović i ustvrdio kako u Belom Manastiru vlada neviđeni nepotizam i licemjerje. 

Govor je nastavio navodeći primjere nepotizma: Supruga dogradonačelnika Kranjčeca je u Odboru za proračun i financije, a on je predsjednik Skupštine Baranjskog vodovoda. Također je i član predsjedništva HNS Beli Manastir. Supruga sada već bivšeg dopredsjednika HNS-a Beli Manastir, Nikole Pajčina u upravnom je vijeću vrtića, a on u Gradskom vijeću i predsjednik je upravnog vijeća JPVP Beli Manastir. 

 - Četiri mjeseca nakon izbora možemo javno progovoriti i reći da je gradonačelnik izbore dobio lažima skrivajući podatke da mu je podpredsjednik glavnog koalicijskog partnera HNS-a pravomoćno osuđen zbog krađe i lažiranja službenog dokumenta. Ovaj nered koji je danas u Belom Manastiru stvorio je gradonačelnik i zasigurno ga ne može popraviti i zato pozivam gradonačelnika da učini dobro Belom Manastiru i da ostavku. Pozivam i ostale stranke da se očituju o potpori gradonačelniku., završio je vijećnik Davorin Bubalović.

Vijećnik Gradskog vijeća Grada Belog Manastira Robert Jankovics (DZMH) potaknut prozivkama za nemoral zajedno s gospodinom Paulićem od strane gospodina Nikole Pajčina istakao je kako je gospodin Pajčin osoba koja je osuđena za krađu i lažiranje dokumenta. Pročitao je presudu, napomenuvši da je presudu dobio od tajništva Vrhovnog suda.

- Pajčin i Kranjčec će nas prozivati na moral? Sram ih bilo! On nije smio niti pomisliti na takav postupak, a kamoli usvojiti nešto što mu ne pripada. Gdje je tu moral? Gdje je vaš moral gospodine Pajčin?, upitao je vijećnik Jankovics.

Vezano uz spomenute optužbe izjavu je dao i prozvani Nikola Pajčin, vijećnik Gradskog vijeća, Grada Belog Manastira i dopredsjednik HNS-a.

- Građani Belog Manastira su upoznati sa moralnim i etičkim vrijednostima HDZ-a od mirne reintegracije do sada, te su svjesni licemjerja osoba, koje zbog nepotizma i laži osuđuju i etiketiraju druge čak i članove obitelji kao i članove pojedinih stranki. To govori o razini njihovih sposobnosti za sudjelovanje u vođenju politike našeg grada. Glede pravomoćne presude upoznao sam predsjednika podružnice, te druga tijela stranke, kao i članove koalicije u Gradu Belom Manastiru, a prošli tjedan na predsjedništvu sam podnio ostavke na sve funkcije u gradu i predsjedništvu podružnice., rekao je Nikola Pajčin.

Uz spomenutu tematiku stiglo je pripćenje za javnost HNS-a Belog Manastira:

- Uslijed pravomoćne sudske presude Vrhovnog suda kojim je gdin. Nikoli Pajčinu potvrđena sudska presuda za počinjeno kazneno djelo, isti je donio odluku kojom daje ostavke na mjesto vijećnika Gradskog vijeća Grada Belog Manastira, kao i na mjesta člana upravnog vijeća Javne profesionalne vatrogasne postaje Beli Manastir i mjesto dopredsjednika Podružnice HNS-a Beli Manastir. Vođen moralnim i etičkim razlozima prošli je tjedan isto iznio predsjedništvu Podružnice HNS-a Beli Manastir što je i prihvaćeno., Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati.

Podsjetimo, bivši načelnik Policijske postaje Beli Manastir Nikola Pajčin od 2011. g. vodi pravnu bitku za povratak na posao nakon što je dobio otkaz zbog odnošenja kući posuđa i torbe s priborom za jedenje vrijednih 700 kuna. Kronologiju slučaja pročitajte OVDJE. 

Iako započeti, neki od gospodarskih projekata o kojima je pisao BaranjaMedija.hr portal nisu spomenuti na konferenciji. Primjerice radovi na rekonstrukciji gradskog trga vrijedni 5,8 milijuna kuna, projekt čija je realizacija potpisana s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i čiji je završetak radova predviđen za 31. ožujka 2014. godine. Projekt "Obiteljsko izletište Šećeransko jezero" vrijedan gotovo 154.000 kuna je već proveden sredstvima Ministarstva turizma, a iz EU fonda IPA osigurano je više od dva milijuna kuna za daljnje radove na Šećeranskom jezeru - izgradnju 3.900 metara duge biciklističke staze krunom nasipa rijeke Karašice, rekonstrukciju postojećih objekata uz jezero, biciklističko odmorište, skatepark i ostale sadržaje. Potpisan je i ugovor vrijedan 365.000 kuna sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za nabavku 1000 kompostera koji će građani besplatno dobiti i u kojemu će Fond sudjelovati s 80% sredstava, a Grad će iz svog proračuna osigurati 20%. 

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4059306

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci