Baranja Medija | vijesti o Baranji

Turistička ponuda Baranje prenešena u virtualni svijet

Kroz potragu za blagom do novih turista

Registrirali turističke znamenitosti na internet.

BELI MANASTIR – Provedbom projekta „Upis Baranje na geocaching kartu svijeta“ tvrtka Subra Consulting d.o.o. kao nositelj i Turistička zajednica Baranje kao partner detektirali su 20 turistima zanimljivih lokacija i na njima postavili cachee – kutije koje sadrže letke, penkala, privjeske i slično, a koje traže turisti iz cijelog svijeta. VIDEO!

-Za par dana biti će dostignuta brojka od dva milijuna postavljenih cachea koje traži pet milijuna igrača. Sve redom turisti koji žele i vole putovati i otkrivati nova mjesta, a neke od njih je baš zbog ovog projekta put doveo i do nas., kazala je voditeljica projekta Milica Milosavljević na predstavljanju rezultata projekta održanom 28. veljače u TZ Baranje. 

Ono što je posebno zanimljivo je da su u par dana pronađeni gotovo svi cachei i igrači se organizatorima javljaju na GeocachingBaranja facebook fan stranicu s pitanjima kad će biti postavljeni novi.

-Kad smo se probudili u Suzi jutros i provjerili internet saznali smo da su u blizini postavljeni novi cachei. Promijenili smo svoje planove i krenuli u lov na „prve pronalaske“. Šteta što je bilo malo oblačno pa nismo imali neki pogled. Hvala za cache!, napisala je češka obitelj protekle subote na geocaching.com stranici ispod točke postaljene na Banskom brdu kod TV tornja.  

Također, provedbi projekta pridružila se i Turistička zajednica Općine Bilje, a obje turističke zajednice aktivno su sudjelovale u ovom geocaching pothvatu koji mnogi zovu „igrom potrage za blagom“.

- Ovaj projekt toliko dobroga donosi Baranji da mi vjerojatno ni sami još uvijek nismo svjesni što smo napravili. Vrijeme će pokazati, ali nećemo stati na tome jer već planiramo nastavak projekta., kazao je ispred Turističke zajednice Baranje njen direktor Nenad Bračun.

Inače, radi se o projektu koji je financiralo Ministarstvo turizma i koji je turističke znamenitosti Baranje registrirao na geocaching.com i opencaching.com stranice s ciljem kreiranja nove vrste turističke ponude u Baranji i povećanja ukupne turističke potrošnje u ovom području. 

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4086402

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci