Baranja Medija | vijesti o Baranji

Ribarski dani: Tri tone ribe za posjetitelje iz cijele Lijepe naše

Dva dana Kopačevo mirisalo na šarane i fiš paprikaš

KOPAČEVO – Proteklog vikenda završeni su tradicionalni Ribarski dani u Kopačevu. Nekada najpoznatije ribarsko selo u Baranji ponovno je ugostilo  brojne posjetitelje pristigle iz svih dijelova Lijepe naše, a i šire. U dva dana održavanja ove riblje manifestacije selom se širio miris ribljih delicija, a posjetitelji su mogli kušati fiš paprikaš, šarana u rašljama, faširke od soma i štuke, jela od divljači i ostale specijalitete. VIDEO!

Kolač sa žara

Na  brojnim štandovima nudili su se baranjski autohtoni proizvodi. Crvena ljuta paprika, mljevena paprika, domaći med, ajvar, vino, rakija, razni suveniri te ukusni domaći kolači bili su samo dio bogate ponude. Neizostavan je bio kortos kolač (kolač na žaru) za koji  je bio poduži red. Osim uživanju u okusima vrhunski pripremljenih jela bilo je tu još mnoštvo zanimljivosti. Natjecanje u pripremanju ribljeg paprikaša, tradicionalna fišijada, na koju se odazvalo  preko 30-ak kuhara, bogat kulturno–umjetnički program te zvuci  tamburice i mađarske pjesme i plesa s pozornice u središtu mjesta posjetitelje su držali budnima do dugo u noć.

Malo selo s velikim potencijalima

- Izuzetno smo zadovoljni odazivom velikog broja posjetitelja iz drugih dijelova Hrvatske i susjednih nam država. Ova manifestacija je dokaz kako malo ribarsko selo Kopačevo ima potencijale za, osim prirodnih ljepota Parka prirode Kopački rit i seoskog turizma, razvijanje branda jedne od vodećih gastro-turističkih destinacija kontinentalne Hrvatske - istaknula je direktorica Turističke zajednice Općine Bilje Danijela Mihaljević.
Domaćini su pripremili više od  tri tisuće kilograma ribe, a i ove godine među najtraženijim specijalitetima bio je nezaobilazni fiš paprikaš  i šaran u rašljama.
- Gosti znaju da je kod nas u Kopačevu  hrana najbolja, sve je svježe i ukusno te se iznova vraćaju. Brojka posjetitelja i ljubitelja fiša prezilazi naše fizičke mogućnosti, a svake godine pripremamo sve više i nadamo se da će biti dovoljno – rekao nam je predsjednik LD Jelen iz Kopačeva Jeftimije Zukić.

 You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 galerija slika:

 

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4055524

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci