Baranja Medija | vijesti o Baranji

Foto-safari, novost u turističkoj ponudi Baranje

Doživite sve ljepote i čari šume Haljevo

KARANAC - Prije nekoliko dana redakcija BaranjaMedija.hr načula je veliku novost u turističkoj ponudi Baranje. Riječ je o Foto-safariju. Ekipa naših novinara nije dugo čekala da posjeti obitelj Seleši-Novački iz Karanca kako bi saznala više o toj vrsti turizma. Etno selo d.o.o., tvrtka mladog bračnog para Olivera i Julijane, svoju ponudu dopunila je obilaskom šume Haljevo koja se nalazi između sela Kozarca i Belog Manastira ukupne površine od 1.800 ha. Najveća zanimljivost obilaska je promatranje i mogućnost fotografiranja divljači iz neposredne blizine. Naravno, za obilazak je obavezno obući čizme i dužu odjeću te ponijeti nešto protiv komaraca i krpelja.

-Moram naglasiti da se radi o šumi koja se smatra najvećim zimovalištem jelena i ostale divljači u cijeloj regiji, gdje obitavaju crveni jeleni, srne, divlje svinje, zečevi i ostale sitne divljači. Matično krdo jelena sadrži stotinjak jedinki a još više u periodu od mjeseca listopada do veljače kada je vrijeme migracije., priča Oliver Novački, lovac i lugar, idejni začetnik ove vrste turizma u Baranji.

Najzanimvljiji Foto-safari je vjerojatno u periodu rike, negdje krajem osmog mjeseca, kada možete čuti rik jelena koji je dosta moćan i rekli bismo strašan zvuk, a i tada su jeleni zauzetim košutama i malo neoprezni pa im se lakše prišuljati i to na svega nekoliko metara. Jedan takav doživljaj po osobi koštat će vas 100 kuna, odnosno za vrijeme rike 400 kuna, s tim da u obilazak mogu poći odjednom najviše četiri osobe, a u cijenu je uračunat i obilazak tamošnje lugarnice.

Ova obitelj može se pohvaliti da osim tvrtke Etno selo d.o.o. ,vodi i vinariju Svijetli dvori, gdje možete kušati autohtona vina i doživjeti ljepotu i čari baranjskih podruma. Vinarija je dobila ime po lokaciji obiteljskog vinograda koji se nekada zvao Világos Vár, što na mađarskom znači „svijetli dvori“.

-Možemo se pohvaliti da smo prošle godine na međunarodnom i županijskom ocjenjivanju vina osvojili srebro, kao i ove godine na ocjenjivanju vina u Kutjevu, te srebro za stolno i kvalitetno vino na Gartor festu u Kneževim Vinogradima., kaže Julijana Seleši Novački.

Karanac svakim danom posjećuje sve veći broj turista zahvaljujući bogatoj ponudi ugostitelja i obiteljskih gospodarstava. Da je Foto-safari pun pogodak za upotpunjavanje turističke ponude uvjerila se i naša ekipa novinara otišavši u jedan obilazak. Što je sve snimila naša kamera pogledajte OVDJE! 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4088342

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci