Baranja Medija | vijesti o Baranji

Foto-safari, novost u turističkoj ponudi Baranje

Doživite sve ljepote i čari šume Haljevo

KARANAC - Prije nekoliko dana redakcija BaranjaMedija.hr načula je veliku novost u turističkoj ponudi Baranje. Riječ je o Foto-safariju. Ekipa naših novinara nije dugo čekala da posjeti obitelj Seleši-Novački iz Karanca kako bi saznala više o toj vrsti turizma. Etno selo d.o.o., tvrtka mladog bračnog para Olivera i Julijane, svoju ponudu dopunila je obilaskom šume Haljevo koja se nalazi između sela Kozarca i Belog Manastira ukupne površine od 1.800 ha. Najveća zanimljivost obilaska je promatranje i mogućnost fotografiranja divljači iz neposredne blizine. Naravno, za obilazak je obavezno obući čizme i dužu odjeću te ponijeti nešto protiv komaraca i krpelja.

Opširnije...

Općina Kneževi Vinogradi

Prijavite zlostavljanje, zanemarivanje ili napuštanje pasa

KNEŽEVI VINOGRADI - Veterinarska stanica Beli Manastir provodi uslugu higijeničarske službe, odnosno prikupljanja i zbrinjavanja pasa lutalica na području Općine Kneževi Vinogradi. Djelatnik veterinarske stanice jednom tjedno obilazi područje Općine, a odaziva se i na pozive građana. Ukoliko imate saznanja o napuštenim i zlostavljanim psima, prijavite na broj telefona Veterinarske stanice: 031/700-133.

Svjetski dan socijalne pravde

Proslavite Svjetski dan socijalne pravde

BELI MANASTIR -  Svjetski dan socijalne pravde  obilježava se 20. veljače nakon jednoglasnog odobrenja 192 članice Ujedinjenih naroda donesenog na Generalnoj skupštini u studenome 2007. Skupština UN-a prepoznala je potrebu ujedinjavanja snaga međunarodne zajednice za iskorjenjivanje siromaštva, kako bi porasla zaposlenost i dostojanstvo rada, jednaka mogućnost i pristup blagostanju i pravdi za sve muškarce i žene.

Opširnije...

STOP MEĐUVRŠNJAČKOM NASILJU

Obilježen Dan ružičastih majica

BELI MANASTIR - Jučer, 26. veljače obilježen je Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, a koji se održava zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u Kanadi u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u školi u Novoj Scotiji. Događaj su pokrenula dva učenika koji su na prvi dan škole nosili ružičaste majice i radi toga bili su žrtve nasilja. Dan ružičastih majica obilježen  je i po prvi puta u Hrvatskoj na inicijativu Centra za edukaciju i prevenciju nasilja. Na taj dan, u cijeloj zemlji se organiziraju razne aktivnosti u kojima sudjeluju sve odgojno obrazovne ustanove i svi oni koji žele simbolizirati borbu protiv nasilja nad vršnjacima. 

 

 

Dan zaljubljenih

Proslavite Valentinovo

BELI MANASTIR - Danas se diljem svijeta slavi dan Svetog Valentina poznatiji kao Dan zaljubljenih. Sveti Valentin se počeo slaviti već u ranom srednjem vijeku, osobito u Engleskoj, a poslije u cijelome svijetu.

Opširnije...

Ljudska monstruoznost nadmašuje sve granice

Pas obješen o drvo

BRANJN VRH – Protekli tjedan dogodio se stravičan događaj u vrbiku kod Branjinog Vrha. Šetajući svoje pse, mještanin Branjin Vrha ugledao je o drvo obješenog njemačkog ovčara!

Opširnije...

Svjetski dan bolesnika

Razveselite danas bolesne osobe!

BELI MANASTIR - Na današnji datum, 11. veljače obilježava se Svjetski dan bolesnika od 1992. godine. Utemeljio ga je papa Ivan Pavao II. 1992. godine s ciljem da potakne ljude različitih vjeroispovijesti da promisle o svojim mogućnostima u brizi i njezi oboljelih.

Opširnije...

Osnovna škola "Dr. Franjo Tuđman"

Veliki uspjeh učenika na Lidranu

BELI MANASTIR - Učenice Osnovne škole "Dr. Franje Tuđmana", Sara Bonet i Maja Grujić, sudjelovale su na županijskoj razini smotre Lidrano održanoj 7. veljače u OŠ "Antuna Mihanovića", Osijek. Svojom radijskom emisijom "Josipina priča", učenice su postigle  veliki uspjeh  i predložene su za državnu smotru iz područja novinarskog stvaralaštva.

Opširnije...

Svjetski dan braka

Danas proslavite bračni život!

BELI MANASTIR – Danas, 9. veljače obilježava se Svjetski dan braka, koji je posvećen bračnim parovima, muževima i ženama kao stupovima obitelji, koja je temelj i Crkve i društva. Ovime se želi proslaviti i iznova vrednovati sakrament braka, naglasiti ljepota bračne vjernosti, žrtve i radosti u svakodnevnom bračnom životu.

Opširnije...

Međunarodni dan materinjeg jezika

Danas je Međunarodni dan materinjeg jezika

BELI MANASTIR - Svjesna uloge materinjeg jezika u razvoju komunikacijskih vještina i oblikovanju svijesti i kretivnosti, Organizacija za obrazovanje, znanost i kulturu pri Ujedinjenim narodima UNESCO donijela je 1999. godine odluku o proglašenju 21. veljače Međunarodnim danom materinjeg jezika. S ciljem promicanja jezične raznolikosti i višejezičnog obrazovanja UNESCO želi podsjetiti da jezici nisu samo vitalan dio civilizacijskog kulturnog naslijeđa, već i nezamjenjivi izraz ljudske kreativnosti i veličanstvene različitosti.

Opširnije...

Oduzimanje djece i kazna od tri godine zatvora?

Obitelj Benić sigurna u svoju odluku

PETLOVAC – Obitelji Benić prijeti tri godine zatvora i oduzimanje djece jer djecu ne žele cijepiti. Uvjereni su da su prva dva cjepiva kriva za konvulzije kod Patricka.

Opširnije...

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4088505

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci