Baranja Medija | vijesti o Baranji

Mjesec hrvatske knjige 2013.

Tko čita ne (skita)!

BELI MANASTIR - Program ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige 2013. godine održavat  će se pod motom "Tko čita (ne) skita"! Mjesec hrvatske knjige se obilježava od 15.  listopada do  15. studenog.  Za sve ljubitelje knjiga pripremljen je bogat program o kojemu detaljnije pročitajte u nastavku teksta. 

Program  Mjeseca hrvatske knjige

Program Mjeseca hrvatske knjige je započeo izložbom fotografija: „Čitajmo u Baranji kroz fotografiju" nekoliko dana kasnije, 20. listopada obilježeni su Dan jabuka i Dan prijatelja Gradske knjižnice Beli Manastir.

Program se nastavlja puštanjem u svijet „Putujućeg knjigoruksaka“ – povezivanje knjižnica Europe i svijeta uz pomoć ruksaka sa sljedećim sadržajem: rokovnikom s podacima knjižnica koje sudjeluju u programu, odabranim knjigama i suvenirima. Početna i završna knjižnica je Gradska knjižnica Beli Manastir.

U Mjesecu hrvatske knjige nisu zaboravljene osobe treće životne dobi i osobe s invaliditetom za njih je osmišljena usluga dostavljanja knjiga na kućne adrese: „Dobar dan, knjiga stiže na vaš prag“. Knjižničari čitaju na glas i u Domu za stare i nemoćne osobe u sklopu akcije „Čitajmo zajedno“. Potom slijedi sudjelovanje u zajedničkoj manifestaciji Mjeseca hrvatske knjige „Čitajmo na glas“ koja će se obilježiti 23. listopada. U program je uključeno i obilježavanje „Dana hrvatskih knjižnica“ 11. studenog

Na blagdan Svetog Martina, zaštitnika grada Belog Manastira, bit će pripremljen prigodan program u Knjižnici. Najbolji čitatelji će biti svečano proglašeni i nagrađeni prigodnim poklonima: „Čestitamo najčitateljima u 2013. godini“.

Isplanirane su i posjete vrtićima na području Baranje i prigodni knjižničarski program namijenjen djeci: „Knjižnica u gostima“. Obilježavanje Mjeseca knjige popratit će i emisija na Radio Baranji vezana za knjige, čitanje, obljetnice, događanja u Knjižnici: „Knjigominutnica“.

Planiran je i posjet Interliberu.                                                                                    

Dječji odjel knjižnice će također biti prigodno uključen u program Mjeseca hrvatske knjige. Posjet Knjižnici učenika osnovnih škola s područja grada Belog Manastira uz prigodno predstavljanje knjižnice, knjiga, pravila posudbe: „Knjižnica u očima djece“. Knjižnicu će posjetiti i učenici srednjih škola u što će biti uključeni razgovori o knjižničnom poslovanju, knjigama i čitanju: „Teenageri i knjiga“.

„Od danas čitajmo još više…“, program kojim su predviđene besplatne članske iskaznice učenicima prvih razreda osnovnih i srednjih škola. Za djecu je predviđeno i sudjelovanje u nacionalnom kvizu za poticanje čitanja „Pročitaj tri dnevnika i pobijedi“. Djeca će Mjesec knjige obilježiti i sudjelovanjem u dječjoj radio emisiji „Mudrici“. Teme u emisiji bit će vezane za knjige i čitanje: „Mudrujmo o Mjesecu hrvatske knjige“.

Središnja knjižnica Mađara u Republici Hrvatskoj

Kako bi se prigodno obilježio Mjesec hrvatske knjige isplaniran je posjet Gradskoj knjižnici u Baji uz knjižničarski program na hrvatskom jeziku za djecu pripadnike hrvatske nacionalne manjine u Republici Mađarskoj: „Razmjena knjižničara“.

„Mađarske knjige na dar“, prigodni je program povodom dobivanja poklon knjiga Gradske knjižnice iz Baje. U program je uključena i etno izložba: „Mađarski tradicijski običaji“. Djeca pripadnici mađarske nacionalne manjine će posjetiti Gradsku knjižnicu Beli Manastir, Središnju knjižnicu Mađara u RH gdje će biti pripremljen prigodni program i upoznavanje s Knjižnicom. Program će obuhvaćati i izložba knjiga povodom Dana revolucije 1956. godine te prigodno obilježavanje „Mađarske narodne pjesme i narodne poezije“.

Za sve ljubitelje knjiga vrata Knjižnice su Vam otvorena, sadržaj je raznolik, te svojim dolaskom podržite ovogodišnji moto: Tko čita (ne) skita! • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4056004

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba