Baranja Medija | vijesti o Baranji

Nova akcija projekta "Tradicijski korzo"

Šetnja korzom i zajedničko kolo baranjskih folkloraša

"Bit će ovo jedna velika šarena povorka kojoj je cilj, kao i cijelom projektu, oživjeti belomanastirski korzo i pretvoriti ga u jedno veliko šetalište."

BELI MANASTIRU subotu, 31. kolovoza u 16 sati na Trgu slobode u Belom Manastiru u okviru projekta „Tradicijski korzo“,  HKUD Beli Manastir organizira druženje i šetnju promenadom baranjskih folkloraša. Pozvana su sva kulturno - umjetnička društva u našem gradu tako da će Belomanastirci ovog subotnjeg popodneva imati prigodu uživati u nošnjama i ljepotama nacionalnog folklornog blaga KUD-ova Baranjaca svih nacionalnosti.

Prema riječima voditelja projekta „Tradicijski korzo“, Tomislava Tenjerija:

- Bit će ovo jedna velika šarena povorka kojoj je cilj, kao i cijelom projektu, oživjeti belomanastirski korzo i pretvoriti ga u jedno veliko šetalište, na kojemu će se građani osjećati udobno i opušteno, te se poslije dobre šetnje, sretni i zadovoljni vratiti kućama. KUD-ovi neće pojedinačno nastupiti, već će svi zajedno, nakon šetnje otplesati jedno veliko - zajedničko kolo.

Na trgu će biti osigurani štandovi za izlagače domaćih proizvoda i rukotvorina pa će se tako građanima zajedno predstaviti kulturno, turističko i gastronomsko blago Baranje.

Da podsjetimo, „Tradicijski korzo“ je projekt čiji je nositelj Grad Beli Manastir, a temelj građani i njihove ideje. Financiran je od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a vodi ga HKUD Beli Manastir. Glavni mu je cilj podizanje kvalitete života i kreiranje događanja, kako bi naš Grad postao mjesto u kojemu ćemo s užitkom provoditi slobodno vrijeme i osjećati se zadovoljno i ispunjeno.

 

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4059329

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba