Baranja Medija | vijesti o Baranji

Sutra počinje 3. Revija filmova podunavskih zemalja

Tri puta dnevno filmovi na tri različita mjesta

BELI MANASTIR - Od srijede do nedjelje, 14. do 18. kolovoza, u Belom Manastiru na Trgu slobode održat će se u velikom šatoru 3. Revija filmova podunavskih zemalja, prateća filmska manifestacija Vukovar film festivala. Revijal će biti otvorena točno u 20 sati, dok će se filmske projekcije glavnih filmova održavati od 21 sat na velikom platnu u šatoru postavljenom na najprometnijem mjestu našega grada.

U glavnom programu revije moći ćemo pogledati filmove zemalja kroz koje prolazi Dunav pa ćemo moći vidjeti, između ostalih, „Barbaru“, film Njemca Crhrisiana Petzolda dobitnika Srebrnog medvjeda za najbolju režiju na Berlin film festivalu, „Samo vjetar“ Mađara Benedikta Fligeaufa, dobitnika Srebrnog medvjedažirija, kao i najnoviji film Woodya Allena, „Rimu s ljubavlju“ koji nema direktne veze sa podunavskim zemljama, ali je uzor i autor koji se izuzetno poštuje u redateljskim i filmskim krugovima.

Ovoga puta u glavnom programu neće biti autora iz regije, ali ćemo moći u mikro kinu Foto – kino kluba Beli Manastir pogledati dokumentarne, eksperimentalne i kratke igrane filmove Petra Krelje-„Slomljeno krilo“, i „Nije bilo vitra“ Nike Radić, kao i mantineje za naše mališane koje će počinjati svakoga dana u 10 sati ujutro, na kojima će najmlađi moći pogledati svoje omiljene filmove poput „Ninje kornjače“,  „Pokretnog dvorca“ i drugih. Zanimljivosti Revije jesu i velika izložba fotografija Hrvatskog fotosaveza pod nazivom ”Rode”, kao i nastup članova EuroDance iz Pečuha (u okviru programa otvorenja revije).

Organizaciju revije potpisuje Foto-kino klub Baranja-film, a suorganizatori su Centar za kulturu Grada Belog Manastira i HMDK Pelmonostor.

Glavni pokrovitelji revije su: Grad Beli Manastir, Hrvatski audiovizualni centar Zagreb, Discovery film i video Zagreb i Hrvatski filmski savez.

Dakle, očekujemo dolazak svih filmofila koji zajedno s nama žele podijeliti nezaboravni filmski događaj godine u našem gradu.

Ulaz je besplatan.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4120971

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba