Baranja Medija | vijesti o Baranji

Grad Beli Manastir

Gradonačelnik primio nadbiskupa Hranića

BELI MANASTIR – Jučer je u Maloj vijećnici Gradske uprave gradonačelnik Grada Belog Manastira Ivan Doboš zajedno sa svojim zamjenicima i predsjednicom gradskog vijeća Jadrankom Sabljak primio nadbiskupa i metropolita Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. Đuru Hranića. Povod sastanka bio je početak kanonske vizitacije u Baranji. U crkvi sv. Martina nadbiskup Hranić u 18 sati održao je Svetu misu.

Kanonska vizitacija je posjet crkvenih čelnika na području nadbiskupije s ciljem upoznavanja s radom pojedine župe, te donošenje planova za iduće razdoblje, a provodi se svakih pet godina. U svom pohodu, nadbiskup Đuro Hranić posjetio je Gradsku upravu Grada Belog Manastira gdje su ga dočekali gradski čelnici s kojima je razgovarao o gospodarskim i socijalnim problemima Grada. Glavna tema razgovora bila je bolja iskoristivost zgrade Centra za mlade u Belom Manastiru, koji pruža velike mogućnosti koje nisu do kraja iskorištene, a nadbiskupiji stvaraju financijski trošak.

-Moramo priznati, samo održavanje Centar za mlade iziskuje velike troškove s kojima se ne možemo sami nositi., rekao je nadbiskup Hranić te dodao kako je Nadbiskupija zainteresirana za suradnju s Gradom i udrugama koje djeluju na njenom području.

Gradonačelnik Doboš upoznao je nadbiskupa s trenutnom situacijom u gradu, te upozorio na zabrinjavajuću vijest o ukidanju područja od posebne državne skrbi.

-Grad i sve ostale Općine u Baranji bi bile dobro zakinute. Samo Grad Beli Manastir bio bi zakinut za sedam milijuna kuna u odnosu na prošlogodišnje prihode.,rekao je Doboš te predložio da bi se Centar za mlade mogao koristiti kao ljetni kamp za mlade.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4122492

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci