Baranja Medija | vijesti o Baranji

Bogata turistička ponuda posljednjeg vikenda Adventa

Tri božićna događanja u tri baranjska mjesta

BARANJA - Ovoga vikenda posljednja je nedjelja adventa. Brojna događanja tijekom predbožićnih blagdana još nisu gotova, a subota 21. prosinac bogata je božićnim programom. Božićno selo u Bilju, Kristkindl Markt u Zmajevcu i Božićno selo u Batini, manifestacije su koje privlače posjetitelje svojom bogatom blagdanskom ponudom. Baranja Medija.hr donosi raspored subotnjeg programa za navedene manifestacije.

Savjet Mladih Općine Bilje, Zajednica Mladih Mađara Hrvatske i Mjesni odbor Bilje organiziraju u subotu 21. prosinca u centru Bilja "Božićno selo", manifestaciju koja se po prvi puta događa u Bilju. Program očinje u 11 sati izlaganjem suvenira, hrane i pića na promotivnim štandovima, a naravno, ponuda hrane i pića je cjelodnevna za sve posjetitelje. Uz dolazak Djeda Božićnjaka u 16 sati, vlakić će djecu voziti od Bilja do Varadarca, Kopačeva i Luga. Za najmlađe posjetitelje, u 17 sati će se održati prigodna priredba u Domu kulture, uz nastup FA Bilje i djece iz dječjeg vrtića Grlica. Zabavni program u Božićnim selu nastavit će se nastupom grupe „Canasta“, vani na otvorenom prostoru.

Turistička zajednica Baranje u subotu 21. prosinca organizira Kristkindl Markt (Božićni sajam Malog Isusa) u Zmajevcu, završni program "Adventa u Baranji". Program počinje u 15 sati otvaranjem obrtničkih štandova na kojima će se nalaziti suveniri, zimnica, rukotvorine od drveta i keramike, te hrana i piće poput kobasica, langošica, kolača, medenjaka, kuhanog vina i sličnog. Vrata vinskih podruma će biti otvorena od 15 sati pa do kasnih večernjih sati. Prikaz tradicijskog običaja Christkindl, ophod sela i vinske ulice katoličkog surduka počinje u 17 sati, gdje će se održati i božićni koncerti nod 16 do 19 sati. Koncert na akustičnim gitarama održat će se u reformatskom surduku s početkom u 19 sati.

Tijekom cijelog prosinca u Zmajevcu, i općenito u Baranji, prigodna je ponuda restorana uređenih u duhu božićnih blagdana.

U Batini 21. prosinca, u parku pokraj ljekarne, s početkom u 16 sati održati će se manifestacija "Božićno selo". Posjetiteljima će biti ponuđene kobasice, toplo kuhano vino i čaj. Za pravi blagdanski ugođaj pobrinuti će se zbor koji će izvoditi božićne pjesme i dječji vrtić iz Batine. Djecu očekuje iznenađenje!

Ulaz za sve manifestacije je besplatan.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4088546

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci