Baranja Medija | vijesti o Baranji

Turistička zajednica Baranje

Održan drugi Božićni sajam u Belom Manastiru

BELI MANASTIR - U predivnom blagdanskom ozračju treća nedjelja dočašća obilježena je Božićnim sajmom u gradu Belom Manastiru koji se jučer održao po drugi puta, a sve u sklopu manifestacije „Advent u Baranji“ koju je organizirala Turistička zajednica „Baranje“.

Brojni posjetitelji uživali su uz pravi božićni ugođaj u samom srcu grada. Pedesetak izlagača s područja Baranje i okolice nudili su svoje domaće proizvode, a bilo je tu meda, kolača, štrudli, domaćih kiflica, neizostavnog baranjskog kuhanog vina, medenjaka, lješnjaka, kobasica s kupusom, pa sve do drvenih igračaka, prirodnih sapuna i prigodnih božićnih ukrasa. 

Posjetitelji su mogli razgledati i kupiti ponuđene proizvode, ali i pratiti bogat i raznovrsni program koji su pripremili organizatori. Tako su učenici Umjetničke škole Beli Manastir pod vodstvom nastavnice Janje Puljić izveli niz božićnih pjesama na rogu i tubi. Učenici OŠ "Dr. Franjo Tuđman" za sve posjetitelje izveli su prigodni recital. Nastupio je i Triolo bend iz Kneževih Vinograda izvodeći prigodne božićne pjesme na mađarskom i ruskom jeziku, zatim publici se predstavio i Župni zbor iz Branjinog Vrha pjevajući u duhu Božića. U božićnom raspoloženju nastavio je svirati i TS Sokoli. Članovi Skok kluba Beli Manastir izveli su flash mob također u božićnom ritmu. 

Poneseni božićnom atmosferom i na drugom Božićnom sajmu na gradskom trgu zapjevali su i zaplesali mnogobrojni posjetitelji, a nije ni izostao valcer na  skladbu „Na lijepom plavom Dunavu“. 

Božićni sajam posjetili su i gradonačelnik Ivan Doboš, te njegovi suradnici Zoran Kranjčec, Marko Bogatić, predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak i mnogi drugi. 

- Presretni smo i zadovoljni posjećenošću sajma, a dodatni vjetar u leđa nam daju nasmiješena lica i pohvale posjetitelja. Jedan od glavnih ciljeva i motiva ovog sajma nam je bio pružiti priliku za druženje u ugodnom božićnom prostoru koji je svemu dao dodatnu čar. Već imamo nove ideje za iduću godinu i nastojat ćemo da ovaj događaj prijeđe u tradiciju – ističu iz TZ Baranje.

U duhu Božića uspješno je održan još jedan Božićni sajam u našem gradu, a već sljedeća božićna manifestacija očekuje Vas u subotu 21. prosinca u Zmajevcu pod nazivom "Kristkindl Markt“. 

Pogledajte fotografije TZ-a Baranja.

 
 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4120987

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci