Baranja Medija | vijesti o Baranji

Turistička zajednica Baranje

Prvi božićni sajam u Belom Manastiru

BELI MANASTIR - Božićnim sajmom na trgu 1. prosinca obilježena je prva nedjelja "Adventa u Baranji", događaja koji je osmislila Turistička zajednica Baranje. Sajam je samo jedan od manifestacija planiranih tijekom prosinca, a nastavak je već sljedeće nedjelje u Karancu. GALERIJA!

Na trgu se oko osvijetljenog božićnog drvca okupio veliki broj posjetitelja. Na dvadesetak postavljenih štandova nalazili su se tradicionalni proizvodi poput kolača, meda, rakije, vina, zimnice, prirodnih sokova, među nijma i drvene igračke, suveniri i slični proizvodi. Posjetiocima je bio ponuđen topal čaj, kuhano vino i kuhana čokolada, kobasice i razna peciva. Belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš, uz iskrene čestitke povodom blagdana, pozdravio je okupljene s nekoliko prigodnih riječi i zaželio bijeli božićni ugođaj za idući Božićni sajam u Belom Manastiru 15. prosinca.

Božićni ugođaj na trgu upotpunio je baranjski tamburaški sastav "Sokol", koji je pjesmom zabavljao sve okupljene. Za najmlađe, učiteljica Osnovne škole "Dr. Franjo Tuđman" iz Belog Manastira Lidija Šumiga ispričala je božićnu bajku "Svjetlašce" ispred božićnog drvca. Konjogojska udruga "Baranja" iz Branjinog Vrha posjetitelje umotane u dekice fijakerom je voziila gradskim ulicama. Svi posjetitelji su mogli svoju božićnu želju ili božićnu priču prenijeti na papir, a taj papirić ubaciti u "božićnu kutiju" koja se nalazila na središnjem štandu. Predsjednica Vijeća Grada Belog Manastira, gospođa Jadranka Sabljak otkrila nam je svoje želje koje je napisala:

- Za cijeli naš grad sam poželjela više sreće, više blagostanja, Božjeg blagoslova, više radnih mjesta za našu mladež. Posebna želja, vezana za naš proračun, je da se sljedeće godine obnovi Dom kulture u Branjinom Vrhu i konačna rasvjeta u Šumarini., otkrila nam je gđa. Sabljak.

"Božićna kutija" će se nalaziti na središnjem štandu na svim sajmovima u sklopu obilježavanja adventa u Baranji, a od ubačenih želja i priča, TZ Baranje će napraviti zanimljivu izložbu posvećenu upravo onima koji su ih pisali.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI na našoj Facebook fan stranici.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4059341

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci