Baranja Medija | vijesti o Baranji

Protiv poledice spremno 600 tisuća tona soli

Ralice spremne za čišćenje cesta

BELI MANASTIR - Prvi snijeg na baranjske ceste počeo je padati u ponedjeljak 25. studenog sukladno prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda. Mehanizacija namijenjena održavanju baranjskih cesta u svakom trenu može početi s radom. Cesting d.o.o. Osijek i Nadcestarija Beli Manastir spremni su za zimu koja je službeno započela 15. studenog ove godine i koja će trajati do 15. ožujka 2014. godine.

Belomanastirska nadcestarija u nadležnosti ima ukupno oko 300 km državnih, županijskih i lokalnih cesta na području Baranje, koje se čiste i posipaju prema prioritetu. Zimska služba Nadcestarije u službi ima 30-ak ljudi i sedam potpuno opremljenih ralica, a trenutno skladište oko 600 tona soli.

- Po potrebi možemo pojačati mehanizaciju i količinu soli. Kada se temperatura spusti do ništice, preventivno ćemo početi rasipati sol po prometnicama., reko je Roman Rašić, voditelj Nadcestarije Beli Manastir, dodavši upozorenje vozačima da se prilagode zimskim uvjetima na cesti.

Belomanastirska tvrtka Slonja d.o.o. zadužena je za zimsko održavanje Grada Belog Manastira. U četiri skupine prioriteta nadležni su za održavanje oko 40 km ceste. Vlasnik ove tvrtke Branko Slonja navodi da su pripremili 50 tona kamena, 35 tona soli i četiri ralice s posipačima.

Jedinice lokalne samouprave dužne su održavati lokalne, nerazvrstane ceste. Spreman je i Vlastiti komunalni pogon Općine Kneževi Vinogradi, koji raspolaže s dva traktora s pripadajući ralicama, daskama za guranje snijega i rasipačima soli namijenjenih održavanju cesta i snježnom frezom također opremljenom rasipačem soli za održavanje pješačkih staza. Postojeću mehanizaciju do kraja 2013. godine povećat će s jednim novim traktorom opremljenim novom zimskom opremom.

- Temeljem ranijih iskustava, zalihe soli za posipanje prometnica za ovu zimsku sezonu iznose 15 tona. Ceste ćemo čistiti u skladu s unaprijed utvrđenim prioritetima, a u slučaju potrebe spremni smo angažirati sav raspoloživ materijalno-tehnički i ljudski kapacitet kojim raspolažemo., rekao je Vedran Kramarić, upravitelj Vlastitog komunalnog pogona Općine Kneževi Vinogradi, te naglašava da su snijeg i led s pješačkih staza u svim mjestima Općine dužni uklanjati vlasnici, odnosno korisnici stambenog ili poslovnog prostora ispred kojih se nalaze.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4120995

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci