Baranja Medija | vijesti o Baranji

HUMANITARNA AKCIJA ZA NIKOLU PETROVIĆA IZ KARANCA

Pomozimo mladiću da preživi!

Gdje je naš sustav zakazao? Zašto država tolike godine ulaže u nezbrinutu djecu, a na kraju kad napune određeni broj godina, nemilosrdno ih vrati na ulicu?

KARANAC Portal BaranjaMedija.hr danas je pokrenuo humanitarnu akciju kako bi pomogli mladiću Nikoli Petroviću iz Karanca da preživi i ponovno stvori normalne uvjete za život. U cijelosti Vam donosimo dirljivu priču o mladiću Nikoli Petroviću, kojemu je danas 26. rođendan, na samrti je od izgladnjelosti i loših uvjeta života. Skromno moli samo za posao!

Nekad veseo mladić koji je vrlo vrijedno učio i radio, danas bez obzira na svoje vrline nije u mogućnosti pronaći posao koji mu je najviše potreban. Nikola ilegalno živi u napuštenoj kućici bez struje i vode, bez ogrijeva, bez minimalnih higijenskih uvjeta i bez hrane već duže vrijeme. Takav strašan život doveo ga je na rub smrti. Nikola je osposobljen za posao pomoćnog kuhara koji jako voli i zna raditi. Jedina nada mu je posao koji bi mu omogućio da sebi stvori minimalne životne uvjete i da mu se vrati smisao života.

Nikolin život nije bio nikada lijep, osim godina kada je živio u udomiteljskoj obitelji kada je imao i više nego što je potrebno. Naime, Nikola je rođen u siromašnoj, viščečlanoj obitelji bez majke. Živio je u ruševnoj maloj kućici s bratom, dvjema sestrama, agresivnim ocem, bakom po ocu i dva strica. Svi u kući bili su alkoholičari. Djeca su spavala na zemljanom podu, te su ih izgrizli miševi, zbog čega su u ranom djetinjstvu bili u bolnici. Nikola je zajedno s braćom i sestrama prosio na belomanastirskim ulicama, a baka je nekada od tog novca kuhala, a nekada sve potrošila na alkohol. Kada je baka umrla intervenirao je Centar za socijalnu skrb Beli Manastir koji je smjestio Nikolu, njegovog brata i sestre u udomiteljsku obitelj.

Ubrzo se iz problematičnog dječaka, uz pomoć udomitelja, pretvorio u vrijednu i dobru osobu, te je postao primjer ostalim učenicima sa završenom srednjom školom prosjekom 5,0. Završavao je dva razreda u jednoj godini! Kako je napunio zakonom određeni broj godina izgubio je pravo na državnu skrb. Nikola je nastavio samostalan život u Karancu gdje je radio u javnim radovima. Sve je dobro funkcioniralo dok nije ostao bez posla. Bez pomoći mještana ne bi doživio ni današnji dan. Razočarenje ga je dovelo do stanja samrti, bez volje za život odao se porivima. Brat i sestre su i dalje kod udomitelja te mu na žalost ne mogu pomoći, a u kućicu punu alkoholičara gdje su ga izgrizli miševi nije dobrodošao. Bespomoćan  izgladnio mladić skromno moli samo za posao. Vrijedan je i želi sam o sebi brinuti, no na žalost nije u mogućnosti. Gdje je naš sustav zakazao? Zašto država tolike godine ulaže u nezbrinutu djecu, a na kraju kad napune određeni broj godina, nemilosrdno ih vrati na ulicu?

Stoga, ovim putem molimo sve poslovne ljude koji imaju mogućnost da zaposle pomoćnog kuhara ili srodnog zanimanja i koji mogu pomoći Nikoli da se obrate na naš e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Pokažimo svoje veliko srce i pomozimo Nikoli!

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4056026

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci