Baranja Medija | vijesti o Baranji

Gradsko kazalište Beli Manastir

U Belom Manastiru održana "Noć kazališta"

BELI MANASTIR - Gradsko kazalište Beli Manastir je 16. studenog organiziralo Noć kazališta 2013. i na taj način sudjelovalo u obilježavanju 5. europske noći kazališta. Europska noć kazališta jednodnevna manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održavala  se istovremeno u 9 europskih država: Hrvatskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji, Austriji, od ove godine u Češkoj, Bugarskoj i Belgiji. Održava se svake godine treće subote u mjesecu studenom.

U Hrvatskoj su u Noći kazališta 2013. sudjelovale 94 hrvatske institucije, na 69 lokacija u 38 gradova. Prve izvedbe započele su još u prijepodnevnim satima, a posljednja predstava je započela simbolično u 23, 59 sati.

Prije pet godina je zagrebačko Narodno sveučilište Dubrava osmislilo i pokrenulo ideju koja je zaživjela ne samo na nacionaloj razini već i međunarodnoj razini, priključila su se brojna kazališta. Belomanastirsko Gradsko kazalište prvi je put prije četiri godine sudjelovalo u Noći kazališta u Đurđevcu, a zadnje tri godine organizira ga u svom gradu Belom Manastiru.

Noć kazališta je svojoj publici u Belom Manastiru ponudila zanimljiv program. Noć kazališta je započela u 18 sati folklornim programom „U jesen si Baranjo lipa“ u organizaciji HKUD-a Beli Manastir. U 20,30 sati na pozornicu je stupilo Hrvatsko-bunjevačko kulturno-umjetničko društvo „Lemeš“, Svetozar Miletić, Srbija. Publika je imala priliku pogledati predstavu „Tri puta Bog pomaže“.

U kazališnoj noći kazališta postaju mjestom susreta umjetnika i publike. Gledatelji ostaju obogaćeni novim iskustvima i spoznajama. Upravo, takvo jedno novo iskustvo pružila je belomanastirskim gledateljima predstava „Tri puta Bog pomaže“.U programu koji je trajao nešto više od sat vremena gledatelji su uživali u komičnim scenama i vješto osmišljenim dijalozima sa svrhom prenošenja humora prisutnoj publici. Nakon predstave, u predvorju kina predstavljena je izložba kazališnih fotografija "Kazalište i mi u njemu", uz nastup "najveće balkanske vidjelice Džazire" (Nebojša Šimić), koja je ukratko objasnila što njene fotografije prikazuju te svojim humorom nasmijala prisutne.

Ovakva jedna kazališna noć nedvojbeno doprinosi da se osnaže i učvrste veze između kazališta i zaljubljenika u kazališnu umjetnost. U osnaživanju tih veza i ove godine je imala priliku sudjelovati belomanastirska publika.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4059285

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci