Baranja Medija | vijesti o Baranji

Klub žena liječenih od raka dojke Europa Donna i Klub žena liječenih od karcinoma dojke ''Mamma" organizirali su humanitarnu akciju

Obilježen Dan ružičaste vrpce u Belom Manastiru

Na žalost, točne podatke nemam koliko ima novootkrivenih pacijentica u Baranji, ali činjenica je da kroz naše ambulante svakodnevno prolaze žene, prolaze pacijenti koji oboljevaju od  ove zloćudne bolesti.

BELI MANASTIR - U organizaciji Kluba žena liječenih od raka dojke Europa Donna - europska koalicija za borbu protiv raka dojke, jučer 5. listopada na gradskom Trgu Slobode obilježen je Dan ružičaste vrpce. Danu ružičaste vrpce i ove su se godine pridružile članice kluba liječenih od karcinoma dojke ''Mamma'' iz Belog Manastira. Na gradskom Trgu postavljena su dva štanda na kojima je dijeljen edukativni materijal o ranom otkrivanju i liječenju bolesti. Također su se dijelile ružičaste vrpce uz dobrovoljni prilog.

Danu posvećenom borbi protiv raka dojke osnovni je cilj podsjećanje na važnost ranog otkrivanja bolesti koja je u toj fazi praktički izlječiva.

- Danas se u cijeloj Hrvatskoj obilježava Dan ružičaste vrpce, dan posvećen borbi protiv raka dojke. Inače cijeli mjesec listopad posvećen je otkrivanju karcinoma dojke praktično i svim karcinomima i naša udruga već nekoliko godina uzastopce se pridružuje ovoj akciji, kad se određenim promotivnim materijalima skreće pažnja na potrebu redovitih pregleda, preventivnih pregleda i samopregleda, znači u cilju ranog otkrivanja i liječenja eventualnog postojanja ovog zloćudnog oboljenja. Na žalost, točne podatke nemam koliko ima novootkrivenih pacijentica u Baranji, ali činjenica je da kroz naše ambulante svakodnevno prolaze žene, prolaze pacijenti koji oboljevaju od ove zloćudne bolesti., kazala je Svetlana Pešić, dr.med.spec. ginekologije i opstetricije iz Belog Manastira.

- Akciju organizira već nekoliko godina Europa Donna čije sjedište je u Zagrebu za Hrvatsku i čiji smo mi član praktično od dana našeg osnivanja, već nekoliko godina. Isto tako imamo u proljeće drugu akciju obilježavanje Dana narcisa kad također prigodnim materijalima, promotivnim akcijama skrećemo pažnju na potrebu redovitog liječenja, odnosno   preventivnih pregleda.

Poslužilo nas je i lijepo vrijeme, a i odaziv naših sugrađana je velik, tako da nadam se da neće zaboraviti doći na te preventivne preglede. Prošle godine smo kupili vaginalnu sondu i poklonili Domu zdravlja Beli Manastir za koju je naša udruga donirala 28.000 kuna. Na žalost cijena tih aparata je veoma visoka. Ove godine prikupljamo dobrovoljne priloge koji će ići na naš račun Udruge ''Mamma'' iz Belog Manastira u banci i kada skupimo dovoljan broj sredstava onda ćemo kupiti nekakav aparat ili iskoristit u svrhu za nastavak borbe protiv raka dojke., istakla je ginekologinja Pešić. 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4056516

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci