Baranja Medija | vijesti o Baranji

SMJENE U BARANJSKOM VODOVODU D.O.O.

Dogradonačelnik Kranjčec objasnio razloge smjene direktora i predsjednika nadzornog odbora

BELI MANASTIR - Danas je u prostorijama HNS-a podružnice Beli Manastir održana konferencija za novinare na temu Baranjskog vodovoda d.o.o. i smjene bivšeg direktora Damira Paulića. O spomenutoj temi i razlozima smjene govorio je dogradonačelnik Zoran Kranjčec (HNS). 

Podsjetimo, kako je na nedavno održanoj Sjednici skupštine Baranjskog vodovoda d.o.o. održanoj 10. rujna smijenjen dosadašnji direktor Damir Paulić, a uz Paulića smijenjen je i Nadzorni odbor na čelu s predsjednikom Robertom Jankovicsem. Nadalje, o političkoj smjeni direktora Baranjskog vodovoda Damira Paulića, 12. rujna progovorili su i iz Gradskog odbora HDZ-a sa svojim partnerima u Gradskom vijeću DZMH i HSU, te nazvali  Paulićevu smjenu političkim nasiljem bez argumenata. 

- Sazvali smo konferenciju za novinare kako bismo informirali javnost o razlozima smjene bivšeg direktora trgovačkog društva Baranjski vodovod d.o.o., Damira Paulića, te prije svega ističemo kako je na Sjednici skupštine Baranjskog vodovoda d.o.o. održanoj 10. rujna ove godine donesena jednoglasna odluka 90% prisutnih članova Društva. Dakle, odluku nije donio samostalno Grad Beli Manastir, već je donesena jednoglasno., istakao je dogradonačelnik Zoran Kranjčec. 

Prema riječima dogradonačelnika Kranjčeca izvješće o financijskom poslovanju trgovačkog društva Baranjski vodovod d.o.o. za 2012. godinu zatražili su ispred Grada Belog Manastira 17. lipnja 2013. godine, te im je isto dostavljeno 18. lipnja 2013. godine. 

- Analizom izvješća ostali smo šokirani činjenicom da je gdin. Paulić na osobnu potrošnju u 2012. godini potrošio nevjerojatnih 219.781,62 kn – kaže Kranjčec, dodavši kako je 219.781,62 kn građana Belog Manastira i Baranje je utrošeno na osobnu potrošnju gdin. Paulića. To je samo jedna od stavki financijskog izvješća s kojom se ne slažemo, a koje je usvojila Skupština društva održana 23. svibnja 2013. godine na čelu s gdin. Krunoslavom Perišinom, tadašnjim predsjednikom Skupštine trgovačkog društva Baranjski vodovod d.o.o., pojašnjava Kranjčec

- Kada govorimo o suradnji i komunikaciji koju smo također isticali kao jednim od glavnih razloga smjene gdin. Paulića, ističemo kako smo ispred Grada Belog Manastira prvi puta 29. srpnja 2013. godine od Uprave društva Baranjski vodovod d.o.o. zatražili sazivanje redovite skupštine, tada ne znajući da je Skupština već održana 23. svibnja 2013. godine, zanimljivo, između dva kruga lokalnih izbora. Odgovor gdin. Paulića o sazivanju Skupštine dobivamo 9. kolovoza 2013. godine, zadnjim danom proteka roka za sazivanje od četrnaest dana, gdje svjesno iscrpljuje maksimalni zakonski rok te nas na taj način čitavo vrijeme drži u neznanju kako je redovita Skupština društva već održana, a o čemu gradonačelnik Doboš nije dobio informaciju niti zapisnik s iste., objašnjava Kranjčec. 

Prema riječima dogradonačelnika Kranjčeca zatraženi su i zapisnici sa Sjednice skupštine, ali i Sjednice nadzornog odbora, za koje su isključivo po kuloarima čuli da su održane, a utvrdili su još zanimljivih stvari. 

- Svjestan da će biti smijenjen zajedno s predsjednikom Nadzornog odbora, gdin. Robertom Jankovicsem sklapa aneks ugovora o otpremnini u slučaju otkaza u iznosu šest mjesečnih bruto plaća, što čini nekih 100-tinjak tisuća kn, toliko o moralnosti spomenute gospode Paulića i Jankovicsa., kazao je Kranjčec.

- Vrlo je zanimljivo također da je gdin. Paulić, dan prije smjene na mjesto direktora društva Baranjski vodovod d.o.o. isplatio donaciju DZMH-u (Demokratskoj zajednici Mađara Hrvatske) od 4.000,00 kn. Zanimljivo je da na dan prije svoje smjene donira udrugu čiji je predsjednik gdin. Jankovics, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Baranjski vodovod d.o.o.. Ukupno je istoj udruzi u zadnjih šest mjeseci donirano 9.500,00 kn.

- Da smo bili u pravu oko smjene gdin. Paulića govori i trenutna situacija u Baranjskom vodovodu d.o.o. Direktor je svojim radom doveo do drastičnih podjela unutar kolektiva što onemogućava normalan rad tvrtke. Doveo je u pitanje i sam normalan rad tvrtke jer su se izricale opomene radnicima, dijelili neosnovani otkazi, radnici podnose kaznene prijave jedni protiv drugih., zaključio je na današnjoj konferenciji za novinare dogradonačelnik Zoran Kranjčec.

Na naš upit da komentiraju svoje smjene gospodin Paulić, bivši direktor Baranjskog vodovoda d.o.o i gospodin Jankovics, bivši predsjednik Nadzornog odbora opsežno su odgovorili na sljedećem LINKU

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4058636

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci