Baranja Medija | vijesti o Baranji

4. FESTIVAL KAZALIŠNOG STVARALAŠTVA 2013.

Izvrsne predstave pred malo gledatelja

Iako se mnogi žale na nedostatak kulturnih sadržaja i događanja u gradu, ove godine se 4. festival kazališnog stvaralastva ne može pohvaliti zasluženom posjećenošću publike.

BELI MANASTIR – Proteklog vikenda su na 4. festivalu kazališnog stvaralaštva u Kino sali Centra za kulturu odigrane čak tri predstave. Petak 13. nam je donio još neviđen performans izvanrednih kazalištaraca iz Šida, Amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“, koje je doslovno šokiralo malobrojnu belomanastirsku publiku svojom predstavom o nasilju nad ženama  „Želim da se oslobodim“ u režiji Cvetana Aničića.

Predstava koja je osvojila drugo mjesto među 460 predstava na natjecanju amaterskih kazališta u Srbiji oduzela je dah svima prisutnima i natjerala suze na oči malobrojnoj publici koja je, na žalost, i ovaj vikend odlučila biti na nekom drugom mjestu, umjesto u hramu boginje Talije.

Nakon prvog vikenda,  kada smo mogli vidjeti poletni i zabavni „Alo-alo“ ansambla KUD-a „Branko Radičević“ iz Pačetina i „Sve o ženama“ KUD-a „Primorka“ iz Krasice poznatog hrvatskog pisca Mire Gavrana, drugi vikend festivala protekao je u teškim i sudbinsko - emotivnim predstavama koje su pred gledateljstvo donijele bezbroj egzistencijalnih i  svakodnevnih životnih situacija, počesto sakrivenih od pogleda javnosti, osvijetlivši ih ljepotom i složenošću teksta, a posebno snagom glumačkog izričaja gostiju iz Šida i Sinja te maestralnom izvedbom domaćina u monodrami „Ispovijed“, belomanastirskog  pisca i glumca Branka Katalinića.

Sinjsko pučko kazalište je u svojoj drami „Priča iz trgovačkog centra“ Mate Matišića kroz gorko – humorne situacije i dijaloge osvijestilo život dvoje gastarbajtera na „privremenom“ radu u tuđini, gdje se živi i radi da bi se sjećalo sretnih dana djetinjstva i mladosti na rodnoj grudi i među domaćim ljudima. Marija Cvrlje Radović i Željko Viculin, glumci i redatelji predstave, osvojili su gledateljstvo neposrednošću i simpatičnošću u kreiranju vrlo složenih likova i njihovih sudbina.

Ovaj festival zaslužio je daleko veću pažnju publike, jer je u prosjeku u gledalištu bilo jedva pedesetak ljubitelja kazališne igre, i to uglavnom uvijek istih lica, pa se nadamo da će naredni tjedan u kojemu gostuju kazališne skupine iz Hercegovca, Siska i Županje s tri zabavne komedije biti pravi praznik kazališne igre pred  ispunjenim gledalištem.

 

 

 

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4055523

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci