Baranja Medija | vijesti o Baranji

Akcija Odjela za prevenciju MUP-a Osječko-baranjske županije i Grada Belog Manastira

Uklonili poruke neprimjerenog sadržaja s pročelja zgrada

BELI MANASTIR - Dana 13. rujna 2013. godine u jutarnjim satima na Trgu slobode provedena je jedna od aktivnosti zajedničkog projekta Odjela za prevenciju MUP-a Osječko-baranjske županije i Grada Belog Manastira, pod nazivom "Uklanjanje poruka neprimjerenog sadržaja s pročelja zgrada". 

S aktivnostima tijekom realizacije samog projekta upoznao nas je gradonačelnik Grada Belog Manastira Ivan Doboš.

-Sam projekt proizlazi iz suradnje s MUP-om Republike Hrvatske, posebno s policijskom postajom u Belom Manastiru. Prva od aktivnosti bila je uklanjanje neprimjerenih i neprikladnih natpisa na zgradama. Zatim je usljedio prelazak djece preko pješačkog  prijelaza – zebre, potom su  volonteri Gradske organizacije Crvenog križa demonstrirali kako postupiti prilikom ozljeđivajnja.

Članovi udruge "Karavana za život - bikeri na cesti" su neprimjerene poruke zamijenili grafitima s temama koje se odnose na sigurnost u prometu i prevenciju ovisnosti.

-Udruga "Karavana za život - bikeri na cesti" se u ovaj projekt uključila s ciljem promicanja sigurnosti prometa na cestama, sigurnost vozila i djece i svih općenito. Grafiti su jedan od najučikovitijih oblika jer ostaju prisutni dvadeset i četiri sata, čak i godinu, dvije, tri. Danas je započet grafit na kojemu će biti oslikana smrt koja ide iza motoriste, auta i biciklista. Simbolika koja upozorava da se treba pridržavati propisa i prometnih pravila. Imamo dobru suradnju s grafiterima i policijom. Ovom prilikom se zahvaljujuemo akademskom slikaru Saši Sermeku koji je napravio jedan od grafita i koji nas vjerno prati kada god nešto treba., rekao je tajnik udruge Božidar Vrselja.

Osim što je policija sudjelovala zajedno s učenicima u prikazivanju pavilnoga ponašanja prilikom prijelaza preko zebre, predstavila je i neke od svojih svakodnevnih aktivnosti. S detaljima današnje akcije nas je upoznao službenik odjela prevencije ureda načelnika PU osječko-baranjske Ivan Pakšić.

-Ova akcija je obuhvatila aktivnosti pod projektom Urbana nekultura s ciljem uklanjanja grafita neprimjerenog sadržaja, i recimo tako, ostalih škrabotina koje narušavaju izgled prostora pozitivnim grafitima koji predstavljaju umjetničko djelo i koji daju preventivne poruke o različitim sigurnosnim ciljevima. Ova akcija se provodi već par godina, točnije provodi se od 2010. godine na području grada Osijeka, Belog Manastira i na području čitave županije. Organiziraju se različite aktivnosti ovisno o interesu i samoj mobilnosti ljudi., zaključio je službenik Ivan Pakšić.

Ova akcija je nastavak dobre suradnje s policijom kojom se želi, prije svega, kod djece stvoriti utisak da je policajac djetetov prijatelj. Ovo je  samo jedna od niza predviđenih akcija, rekao je na kraju gradonačelnik Ivan Doboš.

Više fotografije pogledajte na našoj službenoj Facebook fan stranici. 

 

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4122459

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci