Baranja Medija | vijesti o Baranji

Druga "Pseća tombola" i još jedna šetnja napuštenih pasa iz Skloništa u Belom Manastiru

Napušteni psi dobili donaciju, domaće pseće kekse i svoje tamburaše

Za napuštene pse skupili 510 kuna, Sara Fabijan im ispekla pseće kekse i za njih je sviralo pet tamburaša iz Osijeka.

BELI MANASTIR - Subotnje dopodne u gradu opet je proteklo uz šetnju napuštenih pasa iz Skloništa za napuštene životinje Veterinarske stanice Beli Manastir. Održala se i druga po redu "Pseća tombola" tijekom koje su građani na Trgu slobode mogli uplatiti 10 kuna i osvojiti neku od nagrada koje su pripremili organizatori Mirela Balić s obitelji Benak. Za pse je sviralo i pet tamburaša iz Osijeka, samo za ovu priliku okupljenih u jedan zajednički sastav.

Više od 20 pasa tako je jučer prošetalo gradom, a usprkos njihovim sudbinama i napuštanju od strane njihovih prijašnjih vlasnika, oni su apsolutno uživali u obilju nježnosti, češkanja i šetanja. Sve ih je dodatno nagradila i Sara Fabijan koja je psima ispekla punu korpicu psećih keksića. Da su keksići bili hit to znaju svi šetači, a mogli su se uvjeriti i u to kako psi jako brzo uče sjesti i čekati kad im Sara baca keksiće. 

Tamburaške note također su odzvanjale trgom jer su se "Psećoj tomboli" pridružili i tamburaši iz Osijeka. Pun korzo šetača, prolaznika i kavopija tako je uživao u tamburaškim hitovima.

- Mi smo tamburaši prijatelji iz Osijeka iz raznih sastava i skupili smo se kako bi podržali ovu humanitarnu akciju. Dolazimo iz tamburaških sastava "Sedam osmina", "Žeteoci", "Momci", "Romansa" i "Kandžije"., pojasnio je jedan od svirača Danijel Jazbec.

- Za napuštene pse tijekom ove "Pseće tombole" skupljeno je 510 kuna, što od donacija, što kroz tombolu, dok je prošle subote skupljeno točno 390 kuna., saznajemo od Dalibora Benaka, jednog od organizatora.

Podsjetimo, ranije ove godine kroz građansku inicijativu "Životinjske priče" građani su krenuli šetati napuštene pse. Inicijativa je završila krajem ožujka i šetnje su se nastavile. Pokretači su bili BaranjaMedija.hr portal, Sklonište za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir i Savjet mladih Grada Belog Manastira, a inicijativu je financirala Zaklada "Slagalica" iz Osijeka. Projekt je osmislila i "pro bono" pripremila belomanastirska tvrtka Subra Consulting d.o.o.

Fotografije sa šetnje pogledajte u našoj rubrici Galerija.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4122604

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci