Baranja Medija | vijesti o Baranji

Košarkaški klub Beli Manastir se vraća natjecanjima nakon godinu dana pauze

U našem gradu ponovno će se igrati košarka

Klub pripreme počinje sa 12 igrača uglavnom mlađih od 20 godina, sa tri starija košarkaška vuka.

BELI MANASTIR – Nakon godinu dana pauze u radu, Košarkaški klub Beli Manastir se vraća igri pod obručima i natjecanju u B-1 ligi istok regionalne lige Slavonije i BaranjeSa dvanaest mladih igrača i novim trenerom, Darđaninom Franom Radanom, Belomanastirci će pokušati ove godine sa „domaćim“ igračkim kadrom vratiti košarkašku igru u naš grad. VIDEO!

Košarka se organizirano u Baranji igra još od 1970. godine, kada je u prigradskom naselju Šećerana osnovan prvi baranjski košarkaški klub OKK Jadran, koji je tada svoje utakmice igrao na betonskom igralištu pored restorana. Deset godina nakon Jadrana, 1980. godine, osnovan je i OKK Darda koji je nedugo nakon osnivanja dobio i prvu, pravu sportsku dvoranu u kojoj se u najboljim uvjetima mogla igrati košarka, gdje i danas igra jedini baranjski klupski prvoligaš -  KK „Vrijednosnice OS Darda“.

Domovinski rat je prekinuo djelovanje oba kluba, da bi se košarka u Baranji probudila ponovno 2004. u Dardi („Vrijednosnice OS Darda) i 2006. u Belom Manastiru (KK Beli Manastir) ponovnim  pokretanjem igre pod obručima.

„Vrijednosnice“ ulaze u petu godinu natjecanja u A-1 Hrvatskoj ligi zahvaljujući izdašnom glavnom sponzoru i odlično organiziranom radu sa mlađim kategorijama, dok Belomanastirci muku muče sa financijama i igračkim kadrom. Naime, predugo vrijeme u kojoj se nije organizirano treniralo i igralo, napravilo je veliki vakuum u proizvodnji, novih, mladih igrača koji bi igrački stasali za zahtjevno igranje prave košarke. Igranje neobaveznog basketa na betonskim igralištima i neadekvatnim dvoranama nikako nije dovoljno za prave košarkaške utakmice.

Otvorenjem velike Nastavo-sportske dvorane u Belom Manastiru stekli su se uvjeti za moderno treniranje i igranje košarke, te je naš grad dobio i košarkaški klub koji je sa promjenjivim uspjehom igrao u B-1 ligi istok. Mijenjali su se igrači i treneri, da bi ove godine rukovodstvo kluba, nakon jedne godine neigranja u ligi, odlučilo okupiti u klub Baranjce, isključivo Belomanastirce, uz dva „gosta“ iz Darde; angažirati mladog i ambicioznog trenera, Darđanina Franu Radana, koji je sa kadetima (igračima do 16 godina) “Vrijednosnica“ igrao final four sa Cibonom, Zadrom i Cedevitom, te tako pokazati kako su Baranjci sposobni jako dobro igrati košarku.

Klub pripreme počinje sa 12 igrača uglavnom mlađih od 20 godina, sa tri starija košarkaška vuka - Srđanom Radulovićem, Belom Skenderovićem i Markom Novakovićem, koji bi uz Danila Vukovića, nekadašnjeg kadetskog reprezentativca Hrvatske, Miloša Dimića i Ivora Merdu, trebali biti glavni oslonci kluba u sljedećoj košarkaškoj sezoni. Budući da se u rangu B-1 regionalnih liga u svakom trenutku utakmice u petorci na terenu mora nalaziti najmanje jedan igrač 1997. godišta ili mlađi, jako je važno imati dobar podmladak. Nažalost, iako su dobro krenuli i stvorili respektabilnu ekipu sa trenerom Zoranom Dimićem na čelu, Belomanastirci su u „proizvodnji“ mladih igrača zapeli baš na treneru, kojega je nakon Dimića bilo jako teško pronaći pa niti Škola košarke nije funkcionirala u punom pogonu. Od ove godine startala je ponovno ekipa mlađih kadeta (igrači do 14 godina) koja pod vodstvom Damira Mačika uče osnovne elemente košarkaške igre. 

Dakle,stvoreni su preduvjeti za dobru košarku u našem gradu pa se sa nestrpljenjem očekuju i prve prijateljske utakmice, od kojih bi prva trebala biti sa košarkaškim klubom iz Mohača, dok se početak prvenstva u B-1 regionalnoj ligi Slavonije i Baranje očekuje sredinom listopada.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4056481

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci