Baranja Medija | vijesti o Baranji

U subotu prošetalo 35 pasa

Samo ovaj tjedan šest pasa otišlo u Englesku i sedam u Njemačku

BELI MANASTIR - Prva šetnja pasa u našem gradu u okviru građanske inicijative i projekta „Životinjske priče“ održana je prije šest mjeseci, 16. veljače, pa je tako ovo jučerašnje druženje šetača i šetačica sa svojim ljubimcima bio mali polugodišnji rođendan koji je i ove subote okupio u Skloništu za životinje brojne ljubitelje “najvjernijeg čovjekovog prijatelja“.

U šetnju je izašlo 35-oro razigranih i veselih pasa željnih trke i dugog hodanja koje su njihovi vjerni šetači i ovaj put dobrano prošetali cijelim gradom. Ova građanska inicijativa donijela je mnogo dobrih i „lipih stvari“, jer su se djeca, kao najvjerniji šetači i ljubitelji životinja, privikli da pomognu u jednoj hvale vrijednoj akciji koja je mnogim napuštenim i zlostavljanim psima pronašla novi dom i vratila vjeru u ljude. Uzajamno poštovanje i neskrivena ljubav između šetača i njihovih šetalica gotovo zorno širi koncentrične krugove dobrih vibracija našim gradom te on postaje bolji i građanskiji u svojoj toleranciji prema slabijima i ugroženima. Protekli tjedan je Sklonište za životinje uspjelo udomiti 11 štenadi koja su se zaputila za Zagreb, dok je sedam odraslih pasa otputovalo u Njemačku i šest, čak u Veliku Britaniju. Naime, u ovom našem internetiziranom svijetu postoje volonteri koji traže udomitelje za životinje po azilima širom svijeta pa su se tako i naši psi, koje smo još protekli tjedan mogli vidjeti kako šetaju uz nogu sa našim šetačima, preselili kod novih vlasnika čak u daleke strane zemlje.

Cijela ova razmjena i udomljavanje, obavljena je preko Traces sustava za promet pasa, potpuno legalno, sa putovnicama, čipovima i točnim adresama novih vlasnika sada već naših bivših šetalica.

Znači, uvijek postoji mogućnost za bolji život i nada u neka sretnija vremena, jer samo kroz stalno i uporno angažiranje i djelovanje možemo ovaj svijet, ali prvo naš grad, učiniti ljepšim i boljim.

Za početak je dovoljno dragovoljno prošetati psa, jer, evo, i Smile, koji je pronađen prije dva tjedna sa povređenom nožicom tijekom svirke Baranjskih bećara, sada čeka udomljenje u nekom novom domu.

Podsjećamo, "Životinjske priče" bile su građanska inicijativa koju je pokrenula BaranjaMedija.hr u partnerstvu s Veterinarskom stanicom Beli Manastir i Savjetom mladih Belog Manastira, a završila je krajem ožujka. Šetnje napuštenih pasa su se nastavile, stoga pozivamo sve koji do sada nisu bili na šetnji da dođu do Skloništa za napuštene životinje u Osječkoj 128 svake subote do 10 do 12 sati.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4121007

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci