Baranja Medija | vijesti o Baranji

SAVJET MLADIH, BARANJAMEDIJA.HR I VETERINARSKA STANICA BELI MANASTIR

Kupali i šetali napuštene pse

Više od 25 pasa jučer je okupano zahvaljujući građanima koji svake subote dolaze do Skloništa u Belom Manastiru. 

BELI MANASTIR - Jučer, 20. srpnja održano je prvo kupanje napuštenih pasa na skrbi Veterinarske stanice Beli Manastir. Organizatori su bili Savjet mladih Grada Belog Manastira, BaranjaMedija.hr portal i Sklonište za životinje, a u kupanju je uživalo gotovo pola štićenika Skloništa. Svi su čisti i mirisni prošetali i gradom, a akcija će se nastaviti i sljedeće subote. GALERIJA! VIDEO!

Naime, na skrbi Skloništa je i 20 štenadi koje građani nisu okupali, a i preko 15 pasa koji su tek došli u Sklonište i koji su u karanteni do isteka roka od 10 dana. To znači da će građani i sljedeće subote imati pune ruke posla dok okupaju sve pse koji su izišli iz karantene.

Moramo napomenuti kako su se psi jako obradovali kupanju jer iako imaju bazene u svojim boksovima kako bi se osvježili tijekom ovih ljetnih vrućina, ali bolja varijanta je svakako šampon i puno ruku koji ih maze i ispiru. 

Prema riječima Adriane Bogdan iz Savjeta mladih Grada Belog Manastira ova akcija održana je s humanim ciljem, odnosno kako bi razveselili napuštene životinje. - U planu je i nastavak ove akcije sve dok traje lijepo vrijeme, a osim kupanja planiramo i organizirati akciju hranjenja, točnije da se jednom mjesečno donese hrana u konzervama u Sklonište za napuštene životinje kako bi i na taj način pripomogli ovim nedužnim životinjama. - rekla je Adriana.

Dok su psi bili i na ulici, vjerojatno su ih se mnogi građani i bojali kada bi pored njih prolazili. Sada kada se već pet mjeseci svake subote druže s ovim nedužnim životinjama mnogi su uvidjeli da su oni divni i jako vole ljude. Iako nisu navikli na kupanje i takav tretman, nepomično i strpjivo su stajali, dok nisu bili okupani jer su oni ipak samo nedužne životinje koje je nažalost snašla nesretna sudbina. Ukoliko se njima posveti više pažnje i brige njihova ljubav prema čovjeku je zagarantirana. Vjerujemo kako su svi psi zahvalni svima onima koji su ih kupali, mazili i šetali.

Još jedna hvalevrijedna akcija održati će se u subotu, 3. kolovoza, a riječ je o humanitarnom koncertu gdje će nastupiti TS Baranjski bećari, a sav dobrovoljni prilog ići će za Sklonište Veterinarske stanice Beli Manastir.

Fotografije možete pogledati u našoj rubrici Galerija i na našoj Facebook fan stranici

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4056548

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci