Baranja Medija | vijesti o Baranji

ODRŽANA 3. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Rebalansom proračun grada manji za 1,5 posto

Vatrogasci najštedljiviji. Iz 2011.g. prenijeli u 2012.g. skoro milijun kuna kojima su kupili novo vatrogasno vozilo.

BELI MANASTIR - Treća sjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira održana je 15. srpnja u prostorijama male gradske vijećnice. Bila je ovo prva radna sjednica novog saziva vijeća, a na sjednici je nazočilo svih 18 članova. Sjednicom je predsjedavala Jadranka Sabljak, predsjednica Gradskog vijeća, koja je predložila dnevni red koji je i jednoglasno prihvaćen.

Sjednica je nastavljena po dnevnom redu koji je imalo osam točaka. Na samome početku uslijedila su vijećnička pitanja i primjedbe o usvajanju zapisnika s protekle konstituirajuće sjednice. Vijećnici su pitali gradonačelnika Doboša za rokove različitih projekata, jesu li započeti u kojoj se fazi trenutno nalaze ili još nisu pokrenuti iz nekih razloga. 

Između ostalog bilo je riječi o nastavku radova na uređenju drugog djela gradskog trga, a za koji će osim 5,8 milijuna kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja biti potrebno još 1,5 milijuna što će se izdvojiti iz gradskog proračuna za 2014. godinu.

Riječi je bilo i o nastavku rekonstrukcije Planinske ulice, čiji su radovi stali zbog projekta kanalizacije. Jedno od pitanja bilo je i o nastavku radova na rekonstrukciji rasvjete u prigradskom naselju Šećerana koja po projektu predviđa rasvjetu na stupovima, a ne na kućama. Pitanja je bilo i o biciklističkoj stazi, liniji za razvrstavanje otpada, osnivanju stručnog tima za projekte EU, trgu u Šećerani i mnogih drugih. 

Gradsko vijeće je razmotrilo i jedoglasno usvojilo izviješće o poslovanju za 2012. godinu Centra za kulturu Grada Belog Manastira, Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Beli Manastir, Gradske knjižnice, JPVP Grada Belog Manastira te Zajednice športskih udruga Grada Belog Manastira.  

Centar za kulturu većim dijelom financira Grad, a manji dio Ministarstvo kulture od kojeg su prošle godine dobili 234.000 kuna, a od toga je 200.000 kuna bilo namijenjeno za popravak pozornice, garderobne prostorije za izvođače programa, i za promjenu energenta centralnog grijanja, dok je preostalih 34.000 kuna namijenjeno za programe iz kulture. Prema riječima ravnatelja Ede Jurića proteklu 2012. godinu ocjenjuju uspješnu.

Gradska knjižnica je u protekloj godini kroz program otkupa knjiga obnovila knjižničnu građu u vrijednosti od 184.000 kuna. 

Zajednica športskih udruga Grada Belog Manastira od Grada godišnje dobiva iznos od 880.000 kuna, od kojih se 579.000 kuna podijeli ostalim sportskim udrugama koje djeluju u sklopu Zajednice športskih udruga Grada, a kojih sve ukupno ima 17. U Zajednici športskih udruga zaposleno je tri osobe, od toga jedna je na pola radnog vremena. 

Ekonomska cijena u dječjem vrtiću „Cvrčak“ po djetetu je 2.100 kuna, a od toga 60% iz proračuna sufinancira Grad, a 40% plaćaju roditelji.

JPVP Grada Belog Manastira financira se jednim dijelom iz državnog proračuna za decentralizirano vatrogastvo, a iz gradskog proračuna godišnje se izdvaja 651.657.000 kn. U protekloj godini intervenirali su 195 puta što je otprilike 14% manje intervencija u odnosu na prethodnu godinu. Prema riječima dozapovjednika Danijela Časara uspjeli su smanjiti putne troškove za 25%, ali i uštedjeti 927.186.000 kuna koje su prenijeli iz 2011. godine, te kupili novo vatrogasno vozilo.

Treća točka dnevnog reda bila je izvješće o obavljanju određenih poslova kontrole i provedbe propisanih mjera zaštite od požara na području Grada Belog Manastira.

Zatim se prešlo na raspravu o prijedlogu Odluke o drugim izmjenama i dopunama Odluke o proračunu i izvršenju proračuna Grada za 2013. godinu sa projekcijom za 2014. i 2015. godinu. Tako će Gradski proračun nakon ovog rebalansa imati manji proračun za 632.196,14 kuna što je za 1,5% manje. Razloga je za ovu odluku je više. Osim zakonskih usklađivanja prihoda i rashoda, prihodi grada su i nešto manji od očekivanih.

Raspravljalo se i o prijedlogu Izmjene Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2013. godinu, kao i o Izmjeni Programa o gradnji objekata i uređenja komunalne infrastrukture na području Grada u ovoj godini. 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4122434

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci