Baranja Medija | vijesti o Baranji

Umjetnička škola Beli Manastir ispratila svoje prve učenike

Uspješno položena glazbena "mala matura"

BELI MANASTIR - Nakon pet godina postojanja, Umjetnička škola Beli Manastir ispratila je svoje prve "male maturante" koji su završili Osnovno glazbeno školovanje. Prvih trinaest učenika uspješno je savladalo osnovna znanja na svojim instrumentima i zaputilo se u neizvjesnu glazbenu budućnost.

Naravno, neće se svi oni zaputiti u glazbene vode, ali će sigurno svatko od njih moći, barem dobro zabaviti društvo na različitim proslavama, žurkama i svirkama. Svi su oni, sigurno, veoma talentirani, jer su osnovno školovanje, koje redovno traje šest, skratili na pet godina i tako si omogućili nastavak školovanja na nekoj od srednjih glazbenih škola. Zato je veoma važno upisati se na vrijeme, odmah nakon dugog razreda osnovne škole, kako bi se u isto vrijeme završilo glazbeno i osnovnoškolsko obrazovanje.

Nebojša Ilić i Antonia Kos će nastaviti razvijati svoje klavirsko umijeće u Srednjoj školi  „Franjo Kuhač“ u Osijeku, dok će Krunoslav Balog, Dominik Tatai i Josip Jelić svoje školovanje na tamburama nastaviti u Glazbenoj školi u Požegi. Renata Jakić, Pavo Jelić, Filip Horvat, Valentina Lepoglavec, Tin Bariša Ivković, Klementina Jovanović, Anđela Kovačević i Marija Frank, nadamo se, neće zaboraviti na svoje instrumente i prepustiti ih prašini i zaboravu, jer je pet godina napornog vježbanja i sviranja dobar zalog da se glazba svima njima duboko zavukla pod kožu i da ih neće tako lako napustiti.

Istovremeno se u prvi razred Umjetničke škole Beli Manastir upisalo dvadeset pet i Glazbenu predškolu dvadeset novih učenika, dok je uz postojećih trinaest, Područna škola u Kneževim Vinogradima dobila još šest novih, mladih, budućih glazbenika.

I tako ćemo opet gledati neke nove klince, kako se zadovoljno šepure sa svojim instrumentima, važni i ponosni, jer uče svirati: violinu, klavir, gitaru, tambure, harmoniku, klarinet, saksofon, trubu, flautu, rog ili plešu suvremeni ples, i uživati u njihovom muziciranju na koncertima, veselicama ili barem kućnim zabavama.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4121014

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci