Baranja Medija | vijesti o Baranji

Završen Osmi ljetni kamp tehnike

Animirana kukuruzna krupica, rakete i roboti

BELI MANASTIR - Danas je u Etno selu „Baranjski divani“ Hotela Patria, pod pokroviteljstvom Grada Belog Manastira, a u organizaciji Zajednice tehničke kulture, završen Osmi ljetni kamp tehnike. Kroz tri radna dana, četrdeset petoro djece iz devet osnovnih i dvije baranjske srednje škole, uz pomoć deset mentora i stručnih suradnika, moglo je bolje upoznati dostignuća s područja robotike, informatike, filma i raketnog modelarstva i uživati u druženju sa vršnjacima sličnih životnih nazora.

Kroz osam radionica, pod nadzorom čelnika kampa Srećka Ivkovića, tehničko vodstvo Dežea Kučere i Sonje Veseli, uz stručno vođenje mentora, baranjski su učenici učili i usavršavali svoja znanja i umijeća iz tehničke kulture. Foto radionice, mala škola igranog i animiranog filma, raketno modelarstvo, digitalna radiokomunikacija, robotika, prometna kultura i multimedija bile su tematske i uporišne točke kroz koje su učenici u tri dana na svojim radionicama učili i razvijali svoje umijeće i kreativnost, što su nam zadnjeg dana prikazali u svojim prezentacijama.

Osobito je dojmljiv bio kratki animirani film koji su, uz vodstvo profesorica i mentorica Sahide Kučere i Nataše Dorić, napravili učenici Martina Bertalan, Marina Pein i Marko Čiček iz Čeminca te Barbara Kletuš i Dora Ivanović iz Prve srednje škole Beli Manastir.

Animirana kukuruzna krupica, oblikovana majstorskim slikovnim i duhovitim verbalnim opaskama kreatora filmića, nasmijala nas je i rastužila u svojoj sipkosti i mogućnosti preoblikovanja likova, kada se sa vedrog, smiješnog i radosnog; odjedanput pređe, jednostavnom promjenom, makar samo izgleda usana, na tužno, sjetno i žalosno pa nam se, nekako, čini da se od sreće do tuge putuje vrlo kratko i iznenada.

Visoko ispaljena raketa, roboti i poligon spretnosti i sporosti dočarali su nam što se sve kroz tehničku kulturu može naučiti i u kojim se smjerovima može ići.

Potpuno besplatan boravak, druženje uz tamburaše i roštilj, super profesori i odlična zabava, garancija su da će se ovakovi kampovi tehnike nastaviti, jer nam trebaju visoko osvješteni, mladi, kreativni ljudi, u koje će zajednica morati više ulagati, ako želi napredovati i približiti se modernom svijetu.

Ovaj kamp je dobar primjer kako se treba i mora angažirati u privlačenju i zadržavanju pažnje mladih ljudi prema tehnici i znanosti, kontinuirano i sa sve više različitih voditelja i stručnih suradnika, kako bi nam djeca dobila što više raznolikog i drugačijeg u razvitku vlastite kreativnosti.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4056020

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci