Baranja Medija | vijesti o Baranji

Odigrane baranjske kvalifikacije za Sportske igre mladih

U malom nogometu Baranju predstavljaju "S pola snage"

BELI MANASTIR- Jučer su u Nastavno-sportskoj dvorani Beli Manastir odigrane jedine baranjske kvalifikacijske utakmice za odlazak na Sportske igre mladih.

Svi mladi, od 7-18 godina, mogli su se prijaviti kao natjecatelji u pojedinačnim i grupnim sportovima te kroz kvalifikacijska natjecanja otići na finale u Split. Nažalost, od pojedinaca se za: tenis, stolni tenis, šah i badminton nije prijavio nitko, dok su rukometašice prijavile jednu ekipu, a malonogometaši sedam. Rukometašice će, po riječima tajnika nogometnog saveza i voditelja natjecanja, Zlatka Novaka, igrati županijske kvalifikacije u Našicama ili Belom Manastiru, dok su nogometaši dobar dio jučerašnjeg dana odlučivali, tko će na županijsko natjecanje, poslije kojega će pobjednik otići u Split.

U kategoriji 2002. godište i mlađi, od prijavljene dvije ekipe „Baranja-Belja“, bolja je bila njihova prva ekipa, koja je sa 3:0 pobijedila svoju drugu ekipu. Za mali nogomet, kategorije 1995. godište i mlađi, bilo je prijavljeno pet ekipa koje su razigravale za najboljega, igrajući međusobno- svatko sa svakim.

Utakmice su donijele mnogo uzbuđenja, a posebice utakmica za prvo mjesto između "dječaka" iz „Baranja-Belja“ i ,ipak nešto starijih, "haklera" iz ekipe “SPS“, koju su uz mnogo truda, nogometnog znanja i znoja, dobili dečki čija se kratica „SPS“ (s pola snage) trebala, ovoga puta, preinačiti u “SPSS“ - s puno snage i sreće,  rezultatom 2:0.

„SPS“-ovci će, zajedno s klincima „Baranja-Belja“, na županijsko natjecanje u Osijek, gdje će predstavljati naš grad i Baranju, po svemu prikazanom zasluženo i sa puno šansi za odlazak na finalno natjecanje u Split, jer se dobro vidjelo da su „dečki“- fizički, tehnički i taktički, jako dobro potkovani.

No, prava je šteta što se za ostale sportove nije prijavio nitko, jer je akcija bila dobro, vidljivo i na vrijeme organizirana. Ali, to je jedna jako komplicirana priča, koja zahtijeva široke i duboke uvide u ponašanje današnje mladeži, kojom bi se trebali pozabaviti stručnjaci sa mnogih područja društvenih znanosti.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4056449

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci