Baranja Medija | vijesti o Baranji

Završna svečanost osnovnoškolaca

Osmaši dijelili "Osmare" za cjelokupno školovanje

BELI MANASTIR - Proteklu srijedu su osmi razredi učenika Osnovne škole „Dr. Franjo Tuđman“ iz Belog Manastira održali u Kino dvorani svoju završnu svečanost kojom su se simbolično, kroz dodjelu nagrada „Osmar“, oprostili od svoji nastavnika, učitelja, pedagoga i stručnih suradnika s kojima su osam godina dijelili „dobro i zlo“ u školskim klupama. 

Već tradicionalno, belomanastirski osmaši, kroz program koji osmišljavaju zajedno sa svojim razrednicima, obilježavaju završnom svečanošću kraj svojega osnovnog školovanja. Ove godine bila je to jedna velika i duga svečanost dodijeljivanja „Osmara“ u različitim kategorijama koje su sami učenici osmislili. Po uzoru na dodijelu starijeg i poznatijeg „Oscara“, pod dirigentskom palicom „glavne redateljice“, nastavnice i razrednice Ivane Čavar, voditelji programa su nas vodili kroz životne i ljudske vrijednosti važne mladim osnovnoškolcima. Najbolji sportaši, glazbenici, dobri duhovi razreda, najuzornije čeljade, najotkačeniji, najšminkeri, najpristojniji i najprisutniji pa sve do najučenika osmih razreda, i sve to u muškoj i ženskoj varijanti; svi su oni bili glavne zvijezde ove večeri jer su to svojim radom, znanjem i zalaganjem zaslužili.

Čitav program je bio praćen nastupima mladih glazbenika, sportaša, glumaca i otkačenjaka koji su, uz hrabro vođenje glavnog voditelja programa Mihajla Ćuka, pokazali svježinu, simpatičnost i umješnost. Ovoga puta su nastavnici bili samo glavni asistenti u učeničkoj paradi svih tih veoma dobro osmišljenih kategorija, ali su vidljivo uživali u svojim ulogama onih koji proglašavaju pobjednike.

Ipak, najveće su zvijezde ovog „Osmara“ bili učenici koji su dobili priznanje za „Zlatnu peticu.“

Mihajlo Ćuk, Dora Nikić, Helena Stojaković, Filip Kolarić, Jelena Vukmanović i Tena Kosanović dobili su nagradu koja se daje učenicima koji su kroz svih osam razreda imali odlične ocjene.

Za glavnog glumca predstave i „najosmaša“, odlukom nastavnika i učenika, izabran je Mihajlo Ćuk, koji je svojim znanjem, osobnošću, talentom i marljivim radom obilježio osnovno školovanje ove generacije.

I na kraju, oproštajne riječi razreda svojim razrednicima. Suze koje zastaju u grlu i sjećanja na proteklih osam godina koja su se razbila uz pjesmu Prljavaca "Sve je lako kad si mlad".

Odlazak u noć i kratko lutanje gradom, kao i cijelo ovo vruće ljeto koje im predstoji, samo je kratki predah pred iskušenjima koja čekaju sve te mlade ljude koji su uspješno položili, tek početak svoga školovanja.

Sada slijedi srednja škola, a njena vrata su svima njima širom otvorena.

 

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4122512

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci