Baranja Medija | vijesti o Baranji

Belomanastirski osmaši proslavili "malu maturu"

"Mala matura" položena s odličnim

BELI MANASTIR-Jučer su u belomanastirskom hotelu Patria, u etno selu Baranjski divani, osmaši proslavili svoju "malu maturu." Razrednice: Ana Rabbi, Daniela Zelić, Sofija Bodlović i Ivana Čavar povele su su svoje učenike u završnu avanturu kojom je proslavljeno prvo poglavlje u knjizi školovanja naših osnovnoškolaca.

Bila je to jedna veoma dobro osmišljena zabava i prisjećanje na prvih osam godina u školskim klupama svakog malog maturanta. Ravnatelj škole "Dr. Franjo Tuđman" Beli Manastir, Damir Mendler, pedagoginja Adriana Traic- Horvat i razrednici, nisu jednostavno pustili djecu da zadnji dan škole odjure kućama ili luduju po gradu, već su im priredili događaj koji će pamtiti do kraja života.

Ideja učiteljice Ivane Čavar da na zadnji dan škole osmašima ponudi kratak uvid u cjelokupno školovanje svakoga od njih, sa zadovoljstvom je ugrijala srca, za ovu priliku, veoma lijepo i ukusno odjevenih mladih ljudi koji su pokazali zavidnu zrelost i potpunu odgovornost u ponašanju na njihov dan. Roditelji su ponosno dopratili svoju djecu točno u sedam sati, ugodno iznenađeni izgledom i ponašanjem svojih „mališana“, koji su odjednom postali odrasli pa su mnogi sa sjetom osjetili da su im djeca porasla i da nakon ovoga dana počinje borba za mjesto pod suncem u svijetu odraslih. Naravno, trebat će još puno vremena, "znoja i suza", ali sudeći prema jučerašnjem danu, ova generacija mladih ljudi, kada oko sebe ima učitelje i roditelje koji se brinu i znaju, naći će svoje mjesto u svijetu koji ih okružuje.

Zabava je trajala do točno jedan sat iza ponoći, nakon čega su „mali maturanti“ u pratnji roditelja otišli svojim kućama bogatiji za jedno novo iskustvo koje je jako mirisalo na svijet odraslih.

Završna priredba učenika osmih razreda održat će se u srijedu, 19. lipnja u Kino dvorani Centra za kulturu Grada Belog Manastira s početkom u 19 sati.

Po najavama, bit će to nešto posebno.

 

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4056471

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci