Baranja Medija | vijesti o Baranji

Održan izvanredni sastanak Stožera za zaštitu od poplava Grada Belog Manastira

1.000 vojnika i dva helikoptera HV-a u pripravnosti

Veliki vodni val dolazi Dunavom – Baranja je spremna.

BELI MANASTIR – Danas u 14 sati Stožer za zaštitu od poplave Grada Belog Manastira održao je izvanredni sastanak zbog proglašenja Stanja direktne opasnosti od poplava na područjima uz rijeke Dunav i Dravu. Dolazak velikog vodnog vala iz Mađarske očekuje se tijekom noći i u četvrtak kada bi vodni val trebao proći Baranju.

Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš na sjednici je iznio osnovne podatke o stanju na terenu i dao smjernice za ponašanje svih nadležnih službi u slučaju popuštanja nasipa i poplave koja bi mogla direktno ugroziti stanovništvo.

Vodni val je prošao mađarski grad Mohač gdje nije napravio veću štetu, a vodostaj u Batini je 755 i ne očekuje se da Dunav probije glavni nasip i ugrozi naseljeno mjesto.

Batina je ugrožena od rijeke Karašice, koja svojim mnogo manjim koritom prima vodu iz Dunava i ne može je u njemu zadržati pa su neki djelovi mjesta već sada poplavljeni. Draž i Popovac, najugroženija su mjesta uz dunavski rukavac kroz koja Karašica protiče i u njima su osnovani posebni stožeri za zaštitu od poplave.

Podsjetimo, od jučer 11. lipnja zatvorena je državna cesta D7 Kneževi Vinogradi - Batina - GP, na dionici Zmajevac – Batina. Dionica će biti zatvorena za promet svih vozila do pada vodostaja rijeke Dunav. Promet svih vozila između Zmajevca i Batine odvijat će se obilazno prema postavljenoj prometnoj signalizaciji. Također je zatvorena cesta između Kopačeva i Podunavlja na djelu koji prolazi nasipom uz Dunav. Branjin Vrh i Beli Manastir nisu ugroženi jer do vrha korita na tom području ima još oko 3 metra.

Nasipi uz Dunav, Dravu i Karašicu pod stalnom su prismotrom, cijelom svojom dužinom, tijekom 24 sata. Tisuću vojnika i dva helikoptera Hrvatske vojske su na punktovima, oko 12.000 vreća s pjeskom za „zečje nasipe“ je pripremljeno, ljudstvo i materijalno-tehnička sredstva planirana za ovakve slučajeve su u punoj operativoj pripravnosti.

Ako dođe do direktne ugroženosti stanovništva, u pripravnosti su tri sportske dvorane u Belom Manastiru koje mogu primiti oko 600 ljudi kojima takva pomoć bude neophodno potrebna.

Jedanaest ekipa educiranih volontera Crvenog križa Beli Manastir spremno je pomoći u svakom trenutku, javljaju se i građani spremni pomoći.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4059277

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci