Baranja Medija | vijesti o Baranji

Baranjke se iz Prijedora vratile sa zlatnom medaljom

Odbojka je sad u modi - ŽOK Baranja

BELI MANASTIR- U subotu, 25. svibnja odbojkašice ŽOK „Baranja“ trijumfalno su završile Međunarodni odbojkaški turnir u Prijedoru (Bosna i Hercegovina) vrativši se u naš grad sa najsjajnijom - zlatnom medaljom.  

Prijedor, grad i središte općine od preko 110 000 stanovnika u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, drugi je po veličini grad u sastavu Republike Srpske, a protekli je vikend bio i domaćin međunarodnog turnira u ženskoj odbojci pod nazivom „Mi volimo odbojku“.

Jedini baranjski odbojkaški klub ŽOK Baranja sudjelovao je ovom turniru kao predstavnik Hrvatske i svojoj zemlji osvjetlao obraz osvojivši prvo mjesto u konkurenciji 10 ekipa, od kojih su osam bile iz BiH te odbojkašice iz Nove Pazove, Republika Srbija.

Zahvaljujući vodstvu kluba i roditeljima, naše djevojke su u Prijedor otišle osobnim automobilima, prespavale u hotelu gdje su bile domaćinski ugošćene te vesele i svježe odlučile pobijediti sve protivnike koji im se nađu s druge strane mreže.

Praćene predsjednikom kluba Joškom Hatvalićem, te tajnikom Josipom Grčićem, ekipa Baranje pod vodstvom trenera Darka Bošnjaka, odmorna i svježa dobila je prvu utakmicu protiv ekipe OK „Smeč „iz Novoga Grada (bivši Bosanski Novi) sa 2:0 u setovima.

Polufinalna utakmica protiv ekipe ŽOK Odžaci iz Odžaka bila je neizvjesna do samoga kraja gdje su naše djevojke uspjele slomiti protivnika u trećem setu rezultatom 17:15 te otići u finale rezultatom 2:1 u setovima.

Finale protiv OK „Laktaši“ iz Laktaša, mjesta kraj Banja Luke, poslije velike borbe završilo je isto 2:1 u setovima i naše djevojke su mogle početi slaviti. Treće na turniru bile su djevojke iz Banja Luke OK „Inova“ pobijedivši djevojke iz Odžaka.

U sportu je uvijek lijepo pobijediti, ali je uvijek lijepše kada igraju ravnopravni protivnici i kad pobjeda dođe poslije neizvjesne utakmice u kojoj se rezultat ne može predvidjeti. Na ovom turniru su skoro sve utakmice bile takve, ravnopravne i neizvjesne pa se dobro mogao pokazati sportski i ljudski moral naših Baranjki.

Sretne i zadovoljne sa zlatnim medaljama oko vrata, lijepe i ponosne, u kasnim večernjim satima došle su svojim kućama sa još mnoštvom poziva na turnire na kojima će moći pokazati svoje odbojkaško umijeće. Jedan od njih planiran je za subotu, 8. lipnja u našem gradu.

Za ŽOK Baranju na turniru su nastupili: trener Darko Bošnjak, kapitenica Dora Fabijan, libero Tena Murk, Jelena Novak, Vedrana Feher,  Maja Marić, Tena Hatvalić, Daniella Vojtek, Tena Lukačević, Ana Grčić, Iva Sabolek, Anđela Kovačević, Dora Murk te povrijeđena Kristina Gašparić.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4088510

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci