Baranja Medija | vijesti o Baranji

Čokoladna srijeda u Gradskoj knjižnici

Ostvareni čokoladni snovi

BELI MANASTIR- U srijedu 22. svibnja Gradska knjižnica Beli Manastir bila je  mjesto održavanja jednog veselog, zabavnog i edukativnog događaja. Gradska knjižnica ugostila je našu poznatu dramaturginju Nives Madunić-Barišić i njezino gostovanje obilježila na nesvakidašnji način.

Prije svega bilo je slatko. Zbog čokolade i čokoladnih delicija, ali i svih onih malih ljubitelja pisane riječi kojima su dobre priče važne i privlačne poput dupke punih pladnjeva svih mogućih slatkiša. No, ovoga puta ne bijaše to čokoladna bajka već jedan sasvim napet čokoladni krimić u kojemu glavne uloge igraju djevojčica Tara, koja želi otkriti gdje je nestao njezin djed i pas detektiv koji za životinje ima jednu sasvim neobičnu odliku. On naime govori i izgleda kao najpoznatiji svjetski detektiv - Scherlok Holmes.

I sve to zbog jedne knjige i njezine autorice Nives Madunić- Barišić koja se malim Baranjcima predstavila s novim romanom za djecu "Tajna čokoladnih bombona" u izdanju Mozaika knjige iz Zagreba.

Pedesetak naših malih sugrađana neizmjerno je uživalo u napetoj i veoma emotivnoj detektivskoj priči istražujući sa autoricom tajnu djedovog nestanka.

Naime, nije nestao samo djed, već i njegova toaletna torbica, papuče i pidžama.

Je li netko ukrao djeda ili se nešto sasvim drugo dogodilo doznat će svi koji pročitaju knjigu „Tajna čokoladnih bombona“.

Baranjski mališani uživali su u čitanju i pričanju različitih priča ne libeći se nastupiti u društvu s autoricom, radosni i važni u iščekivanju trenutka kada će se tajna nestanka Tarinog djeda rasplesti u sretnu i slatku čokoladnu priču koju će i sami moći poslije pričati nekom drugom prigodom.

A kada je ravnateljica Gradske knjižnice Marija Kretić-Nađ sa djelatnicima unijela prepune pladnjeve različitih slastica od čokolade i sačokoladom, dječji odijel knjižnice obasjalo je sunce dječjeg smjeha kao znak bolje i sretnije čitateljske budućnosti.

Bijaše ovo jedan jako zabavan i radostan književni događaj za mališane, ali i njihove roditelje, na kojemu su vrlo zorno i punih ustiju mogli doživjeti  jedan jako sretan spoj dobre književne priče na podlozi od čokoladnih snova koji su se ovoga puta ostvarili.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4059352

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci