Baranja Medija | vijesti o Baranji

"SUMNJIVO LICE" U BELOM MANASTIRU

Narodno pozorište iz Sombora oduševilo Belomanastirce!

BELI MANASTIR - Tijekom manifestacije „Različitost je bogatstvo“ kojom se nastoji predstaviti i promovirati kultura i običaji nacionalnih manjina Baranje, u našem je gradu 10. svibnja gostovalo Narodno pozorište iz Sombora s kazališnom predstavom "Sumljivo lice" starog znanca nešto starijih Baranjaca - Branislava Nušića.

Za Branislava Nušića su čuli, vidjeli ili čitali gotovo svi stariji od 40 godina, jer je bio nezaobilazni dio školovanja i odrastanja starijih generacija, a njegove političke satire i burleske nasmijavaju gledatelje preko 130 godina.

Politički diskurs Srbije 19. stoljeća, mentalitet i ponašanje državnih dužnosnika i činovnika, njihova tupost, ograničenost i korumpiranost u predstavi Narodnog pozorišta iz Sombora dobijaju svevremenu dimenziju, vidljivu u nadrealnim i zaprljanim scenskim rekvizitima koji nas podsjećaju da je vlast uvijek i svugdje, otprilike, ista - prije svega, okrenuta sama sebi.

Nadrealna stvarnost svijeta u kojemu živimo postaje naša normalnost u kojoj ne razumijemo kako svijet funkcionira i na kojim principima radi pa nam svaka radnja i postupak postaju prihvatljivi ma koliko se zgražali ili smijali.

Predstava "Sumnjivo lice", u režiji Jagoša Markovića, izvedena je preko stotinu puta i vidjelo ju je preko 20.000 gledatelja, a prikazuje se već 15 godina i još je uvijek popularna i rado gledana.

Belomanastirska publika je predstavu pogledala mirno i pomalo u čudu, začarana čudnom scenografijom starih i razvaljenih stolova i prašnjavih registratora sa velikom pecarom za rakiju u središtu pozornice koja kao da nam zorno pokazuje kamo nas vodi beskonačno destiliranje uvijek istih ljudskih mana i manjkavosti. Svi mi polako, nekome, postajemo sumnjiva lica. 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4059319

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci