Baranja Medija | vijesti o Baranji

„RIBICE“ IZ DJEČJEG VRTIĆA „CVRČAK“ ORGANIZIRALE PRVI SAJAM RABLJENIH IGRAČAKA U BELOM MANASTIRU

Prodavali igračke da bi uredili vrt tradicijskog cvijeća

BELI MANASTIR – Na Belomanastirskom Trgu slobode 4. svibnja održan je prvi Sajam rabljenih igračaka koji su organizirali odgajateljica i djeca iz skupine „Ribice“ dječjeg vrtića „Cvrčak“ Beli Manastir u suradnji s roditeljima. 

Riječ je o prvom sajmu rabljenih igračaka koji je organiziran u sklopu provedbe projekta pod nazivom „Vrt tradicijskog cvijeća Baranje“ koji se provodi u skupini „Ribice“, a sva prikupljena sredstva biti će utrošena za uređenje cvjetnjaka u sklopu dječjeg vrtića. Sajam je bio humanitarnog karaktera, a igračke su se prodavale po simboličnoj cijeni od 5 do 10  kuna, no, na kraju su se sve igračke mogle kupiti po cijeni od samo 2 kune.

- Na roditeljskom sastanku roditelji su se dogovorili da potpomognu realizaciju toga projekta, te smo organizirali ovaj sajam rabljenih igračaka. Sva sredstva biti će donirana vrtiću za završetak ovog projekta. Cilj ovoga projekta je očuvanje autohtone sorte cvijeća i sadimo samo tradicijsko cvijeće – istakla je voditeljica projekta i odgajateljica u dječjem vrtiću „Cvrčak“ Beli Manastir Biserka Grdešić, dodavši da su jako sretni i zadovoljni odazivom posjetitelja na sajmu.

Tako su si svi mali posjetitelji mogli priuštiti „novu“ igračku, a i zabaviti uz igru jer su u sklopu sajma  organizirana i razna događanja za djecu. Donijeli su roditelji i mališani puno igračaka tako da je izbor bio velik i raznolik. Na nekoliko izloženih štandova moglo se naći puno autića, lutaka, društvenih igara, puzzli, plišanih igračaka.

Gotovo da je svatko mogao naći neku sitnicu za svoje najmlađe. Dio igračaka će se donirati, a one igračke koje ne budu prodane biti će izložene na štandu u dječjem vrtiću za sve one koji nisu mogli posjetiti sajam.

- Projekt je  započeo u 3. mjesecu ove godine, a planu je bio u provedbi samo sa roditeljima. No, Grad Beli Manastir i razne organizacije i ustanove s područja Baranje izašli su nam u susret i sve što smo do sada napravili je upravo iz tih sredstava prikupljenih donacija. Organizirali smo sve ovo i idemo dalje i nećemo stati na ovome.

Moram napomenuti da nam je Grad jako puno pomogao, organizirao nam je sve radove koji su bili potrebni od uklanjanja starog i uvelog grmlja, tratiranja staze, pa sve do postavljanja opločnika. Također moram istaknuti da imamo izuzetno dobru suradnju sa roditeljima kazala je Grdešić.

No, vrijedne Ribice njihova teta i roditelji  neće stati samo na ovome, u planu im je još jedan sajam, no ovoga puta cvijeća koji će se uskoro održati na belomanastirskom Trgu .Cvijeće je već posađeno, a o kojim vrstama je riječ saznati ćemo uskoro.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4088487

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci