Baranja Medija | vijesti o Baranji

BARANJCI OSTALI VJERNI TRADICIJI

Uz roštilj u prirodi i dobro društvo slavili Prvi maj

Prvi svibanj i neradni dan brojni su Baranjci iskoristili za boravak u prirodi te za obiteljsko druženje i u krugu prijatelja uz neizostavni roštilj i zabavu. Po poznatim baranjskim izletištima sve se dimilo još od ranog jutra jer su mnogi na proslavu i feštu krenuli već dan ranije kako bi zauzeli dobro mjesto. VIDEO!

Po tradiciji, najživlje je bilo na Topoljskom dunavcu ili kako ga mnogi nazivaju Puškašu, vikend naselju, prvom viru i plaži, ali ne zaostaju ni druga mjesta - vikend naselje „Zeleni otok“, kod Batine, u svojim vikendicama diljem baranjske planine ili brda, na Šećeranskom jezeru, pa sve do vlastitih domova.

Večer prije organiziran je i veliki "Baranja open air party" povodom Međunarodnog praznika rada na Puškašu, a koji je organizirala Turistička zajednica Draž. Naša ekipa bila je danas na terenu, a kako je prošlo ispričali su nam nakon neprospavane noći glavni akteri. - Bilo je ludo i nezaboravno samo to vam mogu reći. – kazao nam je jedan Belomanastirac.

Potvrdili su nam to mnogi, a kako se prvi dan mjeseca svibanja bez tradicionalnog odlaska na piknik uz pivo, roštilj, sportske aktivnosti i dobro društvo, ne može ni  zamisliti, zaključak je da je najvažnije od svega da uspije roštilj, sve ostalo je manje bitno – ispričao nam je to Damir koji je uz veselu ekipu na Puškaš stigao čak nekoliko dana ranije. 

Feštalo se tako već dan ranije diljem Baranje. I dok je lijep i sunčan, čak i prevruć prvosvibanjski dan mnoge Baranjce izmamio u prirodu, oni najhrabriji odlučili su osvježenje potražiti na poznatim kupalištima, te možemo reći i da su otvorili ovogodišnju sezonu kupanja.

Uglavnom u prirodi, uz roštilj i zabavu diljem Baranje proslavljen je ovogodišnji Međunarodni praznik rada.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4086397

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci