Baranja Medija | vijesti o Baranji

USPJEŠNO PROVEDENA AKCIJA ZELENA ČISTKA - JEDAN DAN ZA ČISTI OKOLIŠ

Belomanastirci zajedničkim snagama očistili svoj grad!

BELI MANASTIR - Grad Beli Manastir se po drugi put uključio u akciju „Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš"  koja se provodi u sklopu svjetske akcije Let's do it! World Cleanup 2013.  i u čak 96 zemalja svijeta. 

Kao i protekle godine  „veliko pospremanje“ održano je dan ranije točnije jučer, 19. travnja sa samo jednom misijom i ciljem, a to je podizanje svijesti građana o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada. A  da otpadu nikako nije mjesto u prirodi potvrđuje i velik broj volontera koji su se pridružili ovoj hvalevrijednoj akciji i zajedničkim snagama krenuli u čišćenje.

Ovogodišnja "Zelena čistka"okupila je gotovo 200 volontera, a čistilo se na šest lokacija. Sve što je bilo potrebno je dobra volja i rukavice, a i lijepo vrijeme je doprinjelo i čišćenje je moglo početi.

Očišćeni su tako prostori oko  bivšeg  Jugošpeda, nadvožnjaka, odlagališta otpada zeleni otoci u Slavonskoj ulici, uređivale su se zelene površine u Školskoj ulici, čistilo se  i oko  trafostanica, u gradskim parkovima  te na području dvorišta sve tri srednje škole.

Svoj doprinos ovoj zajedničkoj  akciji koja se ujedno provodi i u sklopu Dana planeta zemlje  dali su učenici  osnovnih  i srednjih škola, komunalne službe, građani, volonteri, te brojni članovi i predstavnici udruga koje djeluju na području grada i prigradskih naselja.

Svojim odgovornim i savjesnim ponašanjem svatko od nas može učiniti mali korak i doprinijeti smanjenju stvaranja otpada što je i cilj jučerašnje uspješno provedene kampanje.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4121157

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci