Baranja Medija | vijesti o Baranji

ODRŽANA IZLOŽBA RUČNIH RADOVA

Bogatstvo tradicije, običaja i rukotvorina

BELI MANASTIR – Tradicionalno i ove godine Udruga „Hrvatska žena Baranja“ Beli Manastir  povodom Uskrsa organizirala je izložbu  ručnih  radova pod nazivom „Što su naše žene vezle i kukičale na lanu i kudelji, koje su tkale naše bake," koja se održala, u srijedu 27. ožujka u prostorijama udruge. VIDEO!

Svečano otvorenje izložbe održano je uz nazočnost brojnih članica udruge njihovih gostiju i građana, a pozdravnim govorom i podrškom članicama obratio se i predsjednik Gradskog vijeća Grada Belog Manastira Davorin Bubalović koji je ujedno i otvorio izložbu. U glazbenom dijelu programa sudjelovala je izvorna skupina  članica pjevačkog Crkvenog zbora Svetog Lovre iz Baranjskog Petrovog sela izvodeći prigodne korizmene pjesme.

- Želja nam je da se prepozna tradicija našeg naroda i njihovih običaja, te da se kulturna baština narodnog rukotvorstva na neki način prezentira te da se zna da smo postojali – istaknula je predsjednica Udruge „Hrvatska žena Baranja“ Beli Manastir  Marija Keller.

Osim stalne izložbene postave, te izloženih ručnih radova kukičanih i vezenih na lanu i  kudelji kako i glasi naziv ovogodišnje izložbe koji su se i mogli kupiti po vrlo povoljnoj cijeni mogle su se vidjeti i tradicionalne  baranjske narodne nošnje, cvjetni aranžmani, pisanice i slično 

Vrijednost ovih radova je uistinu velika. Za svaku izloženu rukotvorinu  bilo je potrebno uložiti vrijeme, strpljenje i trud te se sa razlogom ove vrijedne članice naziva čuvaricama tradicije baranjske baštine. 

Da su posjetitelji bili oduševljeni izložbom, te da su dali punu podršku članicama ove baranjske udruge koje su osmislile i realizirale ovu hvale vrijednu izložbu može se zaključiti i iz jednog od mnogih dojmova, upisanih u Knjigu dojmova sa izložbe.

Izložba  će biti otvorena za posjete svakog četvrtka, u prostorijama udruge (Trg slobode 16) u Belom Manastiru od 12 do 16 sati.

 

 

 

 

 

 

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4088507

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci