Baranja Medija | vijesti o Baranji

Obilježen Svjetski dan voda u Belom Manastiru

Učenici naučili da je voda najzdravije piće, ali i kako se proizvodi pitka voda

BELI MANASTIR - Klub Tradicijski korzo u suradnji s Baranjskim vodovodom povodom obilježavanja Svjetskog dana voda 22. ožujka organizirao je posjet učenika Osnovne škole dr. Franjo Tuđman iz Belog Manastira i Osnovne škole Šećerana. Tim povodom učenici su prisustvovali zanimljivom i edukativnom predavanju o važnosti vode. 

Tako je o vodi nešto više naučilo 12 – ero osnovnoškolske djece koji su  posjetili Baranjski vodovod u Belom Manastiru koji možemo reći „gazduje“ većinom vodovoda na području Baranje.  te su i doznali neke zanimljive informacije o vodi. 

Tim povodom učenike je ugostio direktor Baranjskog vodovoda Damir Paulić koji ih je zajedno sa svojim kolegama upoznao s radom vodovoda, ali i posebno istakao koliko je voda značajna i koliko je vodu važno svakodnevno konzumirati. 

Učenici su saznali kako je kvaliteta vode Baranjskog vodovoda vrhunska te da je iznimno zdrava za piće. Podsjetili su učenike kako je vodu važno čuvati i tom prigodom ih darivali i prigodnim poklonom točnije knjigom o vodi kako bi se bolje upoznali i na taj način spoznali važnost vode.

- Posjet grupe osnovnoškolaca jedna je od akcija u nizu koje su se održavale proteklih dana u organizaciji tvrtke Baranjski vodovod d.o.o povodom obilježavanja Svjetskog dana voda – istakao je direktor Baranjskog Vodovoda Damir Paulić.

- Učenicima smo predočili određene informacije o vodi, o kvalitetnoj vodi, te vrhunskoj vodi i zdravstvenoj potpori te vode koja je prisutna u svim domovima u Gradu Belom Manastiru – objašnjava Paulić. Proteklog tjedna gostovali smo i u emisiji Radio Baranje „Spoznaja“ te govorili na temu „Voda i zaštiti voda“ kako bi  na jedan vrlo zanimljiv način slušateljima predočili edukativne informacije o vodi – ističe direktor dodavši da je također ovih dana objavljen i članak, u časopisu „Poduzetnik“ na temu „Voda i zaštiti voda.“

Još jedna u nizu aktivnosti  povodom obilježavanja Svjetskog dana voda je upućivanje javne zahvale svim umirovljenicima - bivšim djelatnicima komunalnih tvrtki koji su sudjelovali na izgradnji i razvoju u javne infrastrukture vodoopskrbe i odvodnje Baranje, ali i za uloženi minuli rad povodom čega je organiziran prigodan domjenak. 

- Danas Baranjski vodovod uspješno raspolaže sa javnom komunalnom infrastrukturom vrijednosti preko 500 milijuna kuna koja kao takva  služi na dobrobit svih građana na području sjeverne Baranje točnije svih šest općina kojima upravlja Baranjski vodovod – kazao je Paulić.

- Djeca su se danas upoznala sa radom Baranjskog vodovoda, općenito sa vodom te su naučili koliko je voda bitna za život, koliko je važna posebice za njih tako mlade – istakao je administrator na projektu Tradicijski korzo Beli Manastir Tomislav Tenjeri.

U sklopu posjeta mališani su posjetili i crpilište "Livade" pokraj Belog Manastira, a djelatnici Komunalne tvrtke pokazali su učenicima cijevi koje dovode vodu u belomanastirske domove te objasnili način procesa proizvodnje vode za piće, kako se voda kemijski tretira te filtrira kako bi bila pitka i čista. Na kraju su posjeta djecu počastili slatkišima i naravno vodom!

I za kraj što su važno naučili o vodi oni najmlađi pitali smo upravo njih. 

- Bilo nam je lijepo, zanimljivo i naučila sam puno toga o prljavoj i čistoj vodi, kao i to da prljava voda ipak nečemu služi.  Zapamtila sam da prljava voda mora disati i da se u nju stavlja kisik kako bi mogla disati odnosno mora proći kroz filtre. O čistoj vodi naučila sam da u njoj žive svakakva bića kao što su ribe i da se ne smije zagađivati jer će onda i ona postati prljava. Voda je najvažnija i  najzdravije piće – ispričala nam je Matea Novak učenica 4. razreda Osnove škole Šećerana, Područne škole Branjin Vrh.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4122591

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci