Baranja Medija | vijesti o Baranji

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE PROJEKTA

„Tradicijski korzo“ u Belom Manastiru

BELI MANASTIR – Jučer 23. siječnja, u prostorijama male gradske vijećnice u Belom Manastiru održano je predstavljanje projekta Grada Belog Manastira pod nazivom „Tradicijski korzo.“ VIDEO!

Riječ je o projektu koji će se provoditi tijekom ove godine koji je većim dijelom  sufinanciran od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva,a koji se provodi u partnerstvu sa Hrvatskim kulturno umjetničkim društvom Beli Manastir.

„Tradicijski korzo“ je prvi projekt koji se provodi u Gradu gdje su građani temelj realizacije i provođenja samog projekta sa svojim idejama.

-Protekle godine u rujnu organizirano je javno savjetovanje na koje se odazvalo oko 40 –tak građana na kojemu su se građani izjasnili što je potrebno u Gradu Belom Manastiru i kako bi se popravila društvena situacija – rekao je voditelj projekta Tomislav Tenjeri dodavši da je zaključak da se u projekt  moraju uključiti prvenstveno mladi i  žene koje su nezaposlene,  ali planira se  i uključivanje Osnovne škole  i dječjeg vrtića Beli Manastir. 

Projekt je podijeljen u tri djela. Prvi dio su građevinski radovi odnosno adaptacija tavanskog prostora iznad HKUD-a Beli Manastir kako bi se  građani volonteri  mogli sastajati i raditi na projektu te provoditi kreativne  radionice, seminare, humanitarne akcije, sportske sadržaje i sl. 

Drugi dio projekta  su  radionice narodnog blaga što se odnosi na  rekonstrukciju narodnih nošnji i izradu suvenira i nakita koji će također voditi građani volonteri. Treći dio vrlo bitan  je klub 'Tradicijski korzo' gdje će građani  imati mogućnost predlaganja aktivnosti odnosno sudjelovati u izradi kalendara događanja koji će se odvijati tijekom cijele godine. 

- Bit projekta je da svi građani slobodno mogu iznijeti svoje mišljenje i dati prijedloge što se treba događati u Gradu Belom Manastiru i što nedostaje kako bi se popravila slika Grada – istakao je Tenjeri dodavši da će se osigurati i edukacija za sve zainteresirane koji žele nešto više naučiti. U planu je i izrada mjesečnog kataloga sa svim informacijama o projektu i najavama budućih aktivnosti kako bi građani bili upoznati  – kazao je Tenjeri. 

- Važno je napomenuti da smo uspjeli ući u uži krug među 12 gradova koji su dobili sredstva za ovaj projekt vrijedan preko 400 000 kuna – istakao je gradonačelnik Ivan Doboš dodavši da je smisao projekta da  nakon njegova završetka  građani i dalje svojim idejama doprinose podizanju kvalitete življenja te da projekt bude održiv i kroz neko dalje buduće razdoblje.

Ovim putem pozivam sve zainteresirane građane neka nam se pridruže. Svi oni koji misle da su zakasnili, nisu neka nam se slobodno jave. Sastanci se održavaju jednom tjedno, u prostorijama male gradske vijećnice u Belom Manastiru, a svi zainteresirani mogu nas kontaktirati na e –mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili preko naše facebook stranice „HKUD“ Beli Manastir rekao je Tenjeri.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4058019

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci