Baranja Medija | vijesti o Baranji

Još jedna provala u udrugu djece i mladih s poteškoćama u razvoju

Maloljetnici nakon društveno korisnog rada "izašli na teren"

BELIŠĆE – Drski lopovi nastavili su sa svojim naumom da članovima Udruge "Zvono" za djecu i mlade s teškoćama u razvoju iz Belišća onemoguće rad jer su u noći između 5. i 7. siječnja  ponovo provalili u prostorije udruge i opet otuđili računala te kombi-vozilo za prijevoz djece i mladih s teškoćama u razvoju. 

Nadalje, ovo nije prvi put da je ova belišćanska udruga na meti vandala. Prije nepunih mjesec dana, točnije u prosincu protekle godine ukradeni su im laptopi, kamera, fotoaparat, modemi te trimer. Da stvar bude još gora, u memoriji računala pohranjeni su svi podaci o poslovanju Udruge (financijska izvješća, projekti i projektna dokumentacija, izvješća, te sva dokumentacija potrebna za rad Udruge).

Ukradeno kombi vozilo policija je pronašla istoga dana, no bez akumulatora, radija te ostalih djelova koji su se mogli iščupati. Korisnici udruge trenutno su onemogućeni dolaziti jer nemaju prijevoz i to je još jedan od problema koje prate ovu udrugu. Djelatnicima je trenutno na raspolaganju samo jedno računalo kojim se svi moraju koristiti te im je time onemogućen normalan rad. 

- U protekloj godini provalili su nam čak tri puta, a procjena materijalne štete prethodne dvije provale koje su se dogodile u  roku od mjesec dana iznosi oko 25.000 kuna. Mi smo mišljenja da je riječ o skupini maloljetnika koji jako dobro znaju svoja prava jer im nitko ništa ne može te ugrožavaju cijelo Belišće i okolicu – istaknula je glasnogovornica Udruge „Zvono“ za djecu i mlade s teškoćama u razvoju Nela Puljek. 

- Naša Udruga ima usmeni dogovor sa Centrom za socijalnu skrb iz Valpova, a neki iz te skupine maloljetnika odrađuju društveno korisnički rad kod nas, te smo mišljenja da su zasigurno izvidjeli situaciju i možemo reći "izašli na teren" – dodaje Puljek.

Sama pomisao na to da kradu udruzi koja brine o invalidima, zaista je jeziva. Nadamo se da se ovakva vandalska djela više neće ponoviti!

Udruga "Zvono" iz Belišća inače u svom objektu "Citadela" prije Mosta 107. brigade proizvodi lavandu, čajeve, likere i sokove i time promiče socijalno poduzetništvo. Velik dio svojih aktivnosti s djecom i mladima s poteškoćama u razvoju upravo obavljaju ondje (druga fotografija).

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4055957

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci