Baranja Medija | vijesti o Baranji

Ministarstvo turizma kroz natječaj „Korak više“

Šećeransko jezero postaje obiteljsko izletište, Baranja će biti pokrivena geocacheima i PP Kopački rit obnavlja brodicu Lisku

Projektima u Baranji odobreno preko 182 tisuće kuna.

BELI MANASTIR  – Prema rezultatima natječaja „Korak više“ Ministarstva turizma objavljenim u prosincu prošle godine od 139 odobrenih projekata, tri su za područje Baranje. Radi se o projektima Javne ustanove Kopački rit, Grada Belog Manastira i tvrtke Subra Consulting d.o.o. iz Belog Manastira vrijednima ukupno 182.595,60 kuna.

 Javna ustanova Kopački rit dobila je od Ministarstva turizma 82.240 kuna za projekt „Obnova turističke brodice Liske“ i to je ujedno najizdašnije financiran baranjski projekt.

„Obiteljsko izletište Šećeransko jezero“ projekt je Grada Belog Manastira kojeg Ministarstvo turizma financira iznosom od 77.240 kuna. Tim sredstvima Šećeransko jezero dobiti će prostor za održavanje koncerata, kazališnih predstava, ali i vjenčanja na otvorenom kroz izgradnju i postavljanje sjenice. Dodatni sadržaji kao što su dječje igralište i igralište za pse, te rupe za roštiljanje i setovi stolova s klupama do kraja će opremiti jezero kako bi ono sa postojećom ponudom rekreativnog ribarstva zaokružilo potrebe jedne obitelji koja boravi ili turistički posjećuje Baranju.

Novost u turističkoj ponudi Baranje biti će i geocaching. Radi se o projektu „Upis Baranje na geocaching kartu svijeta“ koje je Ministarstvo turizma prepoznalo kao vid povećanja postojeće turističke ponude Baranje. Projekt će provesti lokalna konzultantska tvrtka Subra Consulting d.o.o. iz Belog Manastira, a cilj mu je postavljanjem najmanje 20 kutija na specifičnim lokacijama promovirati geocaching kao novu vrstu aktivnosti za boravak na otvorenom, ali i novu vrstu turističke ponude.

Inače, i projekt Grada Belog Manastira pro bono je pripremila tvtka Subra Consulting d.o.o., a oba projekta se provode u partnerstvu s Turističkom zajednicom Baranje.

Ukupan natječaj „Korak više“ dodijelio je preko 7,6 milijuna kuna i svi odobreni projekti moraju biti provedeni do početka ožujka 2013. godine. REZULTATI!

 

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4059372

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci