Baranja Medija | vijesti o Baranji

Pet dana filmskih projekcija u Belom Manastiru na tri lokacije

Baranjci će imati priliku vidjeti dio 10. Vukovar film festivala ¨16.

BELI MANASTIR – Na jedinstvenom međunarodnom festivalu podunavskih zemalja, osnovanom 2007. godine, Vukovar Film Festivalu, održavaju se projekcije nagrađivanih filmova sa svjetskih filmskih festivala, a koji su nastali u podunavskim i susjednim zemljama: Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Moldaviji, Njemačkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Srbiji i Ukrajini. 10. Vukovar film festival ¨16. održava se od 22. do 27. kolovoza, a od ove godine sastavni dio festivala su i projekcije u Belom Manastiru koje će od 23. do 27. kolovoza organizirati Foto-kino klub "Baranja-film"u partnerstvu s Centrom za kulturu Grada Belog Manastira.

Program filmova u Belom Manastiru "Europo, otvori se" održavat će se na tri lokacije, i to: petodnevni festivalski filmski program od 23. do 27. kolovoza na ljetnoj  pozornici Etnološkog centra baranjske baštine (Ulica kralja Tomislava 70) od 20.30 sati, filmski programi za djecu i mlade (matineje) u dvorani Mikro-kina Foto-kino kluba Baranja-film (Trg slobode 16a) od 24. do 26. kolovoza u 10 sati (i poseban program i popratne projekcije festivala u Mikro-kinu od 18 sati), te na terasi belomanastirske Mađarske kuće (Augusta Cesarca 16). Izbor festivalskih filmova čije će se projekcije održati u Etnološkom centru baranjske baštine bit će dogovoren ovih dana.

Izložba fotografija "Pokladni običaji Međimurja" (Hrvatski fotosavez) u izložbenom prostoru Centra za kulturu Grada Belog Manastira otvorit će se u petak, 19. kolovoza, u 20 sati.

Festivalsko zagrijavanje počinje s njemačkim filmom "Victoria" redatelja Sebastiana Schippera (140') na terasi Mađarske kuće u nedjelju, 21. kolovoza s početkom u 20.30 sati.

Koncert akademske glazbenice i pjevačice Zrinke Posavec "Sevdah i Panonika" održat će se na ljetnoj  pozornici Etnološkog centra baranjske baštine u nedjelju, 21. kolovoza s početkom u 21 sat.

Izložba fotografija "Bajke Gorskog kotara" (Hrvatski fotosavez) moći će se razgledavati u vrtu Etnološkog centra baranjske baštine u utorak, 23. kolovoza od 19 sati.

Svečano otvorenje programa 10. Vukovar film festivala u Belom Manastiru održat će se u utorak, 23. kolovoza, na ljetnoj pozornici Etnološkog centra baranjske baštine u 20 sati, dok će prva projekcija festivalskog programa "Europo, otvori se" početi pola sata kasnije (sada se već zna da se radi o portugalskom filmu "Pisma iz rata" (Cartas de Guerra) redatelja Ive Ferreire, trajanja 105 minuta).

Popratni filmski program (matineje) u Mikro-kinu Foto-kino kluba Baranja-film s početkom u 10 sati:

Princeza Monoke (Princess Monoke) redatelj: Hayao Miyazaki, Japan, 128' (u srijedu, 24.8.)

Mali princ (The Little Prince) redatelj: Mark Osborne, Francuska, 108' (u četvrtak, 25.8.)

Šaptaj srca (Whisper of the Hearth) redatelj: Yoshifumi Kondo, Japan, 111' (u petak, 26.8.).

Dugometražni igrani filmovi u Mikro-kinu Foto-kino kluba Baranja-film s početkom u 18 sati:

Bravo! (Aferim!) redatelj: Radu Jude, Rumunjska, 108' (u srijedu, 24.8.).

Dok smo sanjali (Als wir träumten) redatelja Andreasa Dresena, Njemačka, 117' (u četvrtak, 25.8.)

Ragnarok (Gaten Ragnarok) redatelj: Mikkel B. Sandemose, Norveška, 95' (u petak, 26.8.)

Ulaz na sve manifestacije je slobodan.

U slučaju lošeg vremena, festivalske projekcije planirane za ljetnu pozornicu Etnološkog centra baranjske baštine održat će se u predvorju Gradskog kinematografa Beli Manastir (Ulica kralja Tomislava 2).

Sadržaji filmova:

Bravo! (Aferim!) - Žandar Costandin i njegov sin u potrazi su za Romom, robom koji je pobjegao od svog gospodara. Na putu susreću ljude različitih nacija i vjere, punih predrasuda prema drugima koje se prenose s generacije na generaciju. Kada nađu roba Carfina, njihova avantura još nije završena.

Dok smo sanjali (Als wir träumten) - Periferija Leipziga nakon kolapsa Istočne Njemačke. Prijatelji Rico, Daniel, Paul i Mark, odrastaju u turbulentnom vremenu ponovno ujedinjenje zemlje. Jučerašnja pravila više ne vrijede. Noć se pretvorila u dan, a ulice su igralište za avanture. Dečki se divlje provode, kradu aute, eksperimentiraju s drogama…

Ragnarok (Gaten Ragnarok) - Arheolog je uvjeren da vikinški brod Oseberg sadrži odgovor na tajnu zvanu Ragnarok, posljednje dane iz skandinavske mitologije. On predvodi ekspediciju u „Ničiju zemlju“, prostor između Norveške i Rusije koja čuva tajne koje su strašnije no što se može zamisliti.

Victoria - Španjolka Victoria bezbrižno pleše noću po berlinskim klubovima, a ispred jednog upoznaje četvoricu mladića: Sonne, Boxer, Blinder i Fus. Sonne i Victoria se sviđaju jedno drugom pa pobjegnu od grupe. No, ostali prekidaju njihov flert. Da bi vratili stari dug, moraju odraditi riskantan posao. Odlučuju da će Victoria voziti, a ono što je počelo kao igra, postat će smrtno ozbiljno.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4122450

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci