Baranja Medija | vijesti o Baranji

Zajednica tehničke kulture Grada Belog Manastira

11. Ljetni kamp tehnike okupio 40 djece

BELI MANASTIR – Trodnevni Ljetni kamp tehnike održao se po jedanaesti put u organizaciji Zajednice  tehničke kulture Grada Belog Manastira, a ove godine sve je povezano i sa obilježavanjem 70. obljetnice državne organizacije tehnike (sada HZTK) i 35 godina rada belomanastirskog Foto-kino kluba "Baranja-film". Na osam radionica, 17., 18. i 19. lipnja okupilo se 40 djece (na svakoj radionici po petero iz viših razreda baranjskih osnovnih škola, te nekolicina iz prvog razreda srednje škole i CTK Valpovo - Belišće) koje su vodili iskusni stručnjaci i mentori sa suradnicima iz CTK Čeminac, DPTK Beli Manastir, Foto-kino kluba "Baranja-film", Informatičkog kluba Pitagora, Udruge inovatora Baranje i Aerokluba Osijek.

Fotoalbum 11. Ljetnog kampa tehnike ZTKGBM pogledajte ovdje.

Na ovim kreativnim radionicama okupili su se učenici koji su pokazali veću zainteresiranost za tehničku kulturu, a na redovnoj nastavi zbog malo planiranih školskih sati u programu nisu mogli proširiti svoja znanja i iskustva. Veći dio od 20-ak radnih sati, učenici su proveli na radionicama u prostoru Mađarske kuće, dok je jedan dio proveden terenski (fotografiranje belomanastirske Grahijade 2016. i posjeta Auto-školi Globetrotter).

Radionice su vodili: za digitalnu fotografiju mentor Dragan Francuz, za animirani film Nataša Dorić (filmska autorica) i Sahide Kučera (prof, hrv. jezika i književnosti), za modelarstvo (zrakoplovno i raketno) mentor Miroslav Banaj, radionicu robotike i automatike mentori Tibor Boni i Olivera Stojaković, radionicu multimedije Igor Varga (dipl. ing.), radionicu prometne kulture Silvija Novak (prof.), radionicu modelarstva – obrada drveta mentorica Snježana Pepl Sekulić i radionicu  orijentacije i radio-komunikacije mentorica Suzana Sekulić. Osim rada u radionicama, za učenike je organiziran i različit kulturno-zabavni program, pa su tako imali i praktičnu radionicu o razvrstavanju otpada u organizaciji Baranjske čistoće, te su ih posjetili i motoristi iz Moto kluba Osijek, a bilo je i svirke….

Posljednjeg dana Ljetnog kampa tehnike, učenici se pred njegovo zatvaranje predstavljaju sa onim što su radili, te se tako imaju priliku i pohvaliti svojim roditeljima. Kamp ljetne tehnike u Belom Manastiru otvorio je predsjednik HZTK Ivan Vlainić, a uz učenike i roditelje ovdje su se okupili i brojni gosti iz Zagreba, Osijeka i Belog Manastira, ističući važnost i korisnu svrhu njihovog održavanja: predsjednica i dopredsjednik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture, Ana Majić i Mato Šimunović, predsjednik  Hrvatskog saveza CB klubova Đuka Pelcl, predsjednik ZTK OBŽ-a Marin Kordić, te predstavnici Grada Belog Manastira sa predsjednicom Vijeća Jadrankom Sabljak i dogradonačelnicima, Predragom  Stojanovićem i Markom Bogatićem.

Drugoga dana održavanja, ovaj kamp posjetili su dvojica ravnatelja osnovnih škola iz Osijeka i Đakova, Antun Ptičar i Ivan Jukić, kako bi se uvjerili u funkcioniranje i organizaciju, te pokušali nešto slično pripremiti za učenike u svojim sredinama. Predsjednik ZTKGBM Miroslav Banaj istaknuo je zadovoljstvo korištenjem prostora Mađarske kuće za Ljetni kamp jer su do prije nekoliko godina sve održavali u hotelu zbog smještaja 40-50 učenika (a radionice u hotelskom etnoselu) ali je ovdje jeftinije uz bolje iskorišten vanjski i unutrašnji prostor, te je i hrana količinski prilagođenija učeničkom uzrastu. Tajnik ZTKGBM Deže Kučera podsjetio je da učenike treba što više podsticati na izvanškolske aktivnosti u tehničkoj kulturi. 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4057933

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci