Baranja Medija | vijesti o Baranji

Novac postoji, samo ga treba tražiti

Beli Manastir podijelio poljoprivrednicima prve potpore

BELI MANASTIR – Nakon natječaja Grada Belog Manastira od 1. travnja o nepovratnim poticajnim sredstvima za dodjelu potpora u poljoprivredi na području Grada, prema kojem će se kroz pet mjera dodijeliti 300.000 kuna, jučer su (31. 05.) potpisani i prvi ugovori o odobravanju tih sredstva. Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš istaknuo je kako su ovo prvi put izdvojena sredstva iz gradskog proračuna za ovakve poticaje, te se nada da će ih biti još i više u idućim godinama. Dogradonačelnik Marko Bogatić podsjetio je, da je natječaj još uvijek otvoren za sve zainteresirane poljoprivrednike, a novac kojeg još ima, dijelit će se dok se ne podijele planirana sredstva. Predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak smatra da podjela ovih skromnih  poticaja pozitivno utječe na poljoprivrednike koji već rade, a još više na one koji počinju ili imaju ideju da samostalno počnu nešto raditi.

Fotoalbum potpisivanja ugovora Grada Belog Manastira i poljoprivrednika. 

Potpisano 17 ugovora sa korisnicima koji su se na natječaj prijavili u travnju:  

OPG Milutin Bujinac 5.000 kuna

OPG Domagoj, Eman 5.000 kuna

OPG Dejan Bošnjak 4.590 kuna

OPG Slobodan Kostić 5.000 kuna

OPG Oliver Pavić 5.000 kuna

Nenad Jasnić 5.000 kuna

Grozdan Ratkajec 5.000 kuna

Nenad Stupar 4.706, 98 kuna

Miroslav Radišić 4.905 kuna

Slavko Radišić  5.000 kuna 

OPG Dubravka Šarac 5.000 kuna

Imre Celler 4.927,50 kuna

OPG Josip Oberlender  8.991 kuna

OPG Dušan Mrđenović 3.626,09 kuna

OPG Radomir Radivojević 5.000 kuna

OPG Zoran Laslo 7.393,66 kuna

Vinko Jurić 4.432,50

Grad Beli Manastir dodjeljuje poljoprivrednicima poticajna nepovratna sredstva kroz 5 mjera (cijeli natječaj objavljen je na www.beli-manastir.hr).

Mjera 1. Potpora plasteničkoj proizvodnji cvijeća, povrća, voća, gljiva i ljekovitog bilja Potpore po ovoj mjeri odobravaju se fizičkim i pravnim osobama koje obavljaju registriranu djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u plastenicima na svojim obiteljskim gospodarstvima i to na površini većoj od 300 m2 za proizvodnju voća, povrća, cvijeća, gljiva te raznog ljekovitog bilja i površini do 100 m2 za proizvodnju presadnica i cvijeća, Potpora će se odobriti korisniku za: nabavu novih plastenika, nabavu opreme za plastenike, nabavu sistema navodnjavanja i grijanja, te za nabavu sadnica i sadnog materijala. Maksimalan iznos sredstava potpore po jednom korisniku iznosi do 90 % od ukupne vrijednosti izvršenog ulaganja, a najviše do 15.000 kuna po korisniku godišnje.

Mjera 2. Potpora proizvodnji meda Potpora se dodjeljuje fizičkoj ili pravnoj osobi koja se bavi proizvodnjom meda, a ima prebivalište ili sjedište na području Grada Belog Manastira, uz uvjet da mora biti registriran pri Hrvatskom pčelarskom savezu.

Mjera 3. Potpora biljnoj i stočarskoj ekološkoj proizvodnji te organskoj poljoprivrednoj proizvodnji. Potpora se dodjeljuje poljoprivrednim gospodarstvima koja se u tekućoj godini bave biljnom ili stočarskom ekološkom ili organskom poljoprivrednom proizvodnjom na najmanje 0,25 ha površine (mora biti upisan u upisnik poljoprivrednih gospodarstava), za ratarsku proizvodnju u iznosu od 1.000 kn/ha; proizvodnju ljekovitog bilja i povrća u iznosu od 2.000 kn/ha; voćnjake i vinograde u iznosu od 2.500 kn/ha; 300 kn/grlo za mliječne krave; 100 kn/grlo svinje, 50 kn/grlo ovce ili koze, te 30 kuna po kljunu peradi. Maksimalan iznos sredstava potpore po jednom korisniku iznosi do 90 % od ukupne vrijednosti izvršenog ulaganja, a najviše do 5.000 kn po korisniku godišnje.

Mjera 4. Potpora za početnike u primarnim poljoprivrednim djelatnostima Uvjeti za dodjelu su da korisnik potpore po prvi puta započinje sa samostalnom poljoprivrednom djelatnošću u godini za koju se potpora dodjeljuje, a sjedište djelatnosti mora biti na području Grada Belog Manastira. Potpora će se odobriti korisniku za: nabavku opreme, strojeva ili drugih potreba za početak obavljanja djelatnosti. Maksimalan iznos sredstava potpore po jednom korisniku iznosi do 90 % od ukupne vrijednosti izvršenog ulaganja, a najviše do 10.000 kn po korisniku godišnje.

Mjera 5. Potpora provedbi projekta kontrole plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima. Potpora se dodjeljuje svim fizičkim i pravnim osobama sa područja Grada Belog Manastira koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, sa ciljem optimizacije gnojidbe i postizanja visokih i stabilnih prinosa u granicama ekonomičnosti uz smanjenje ekološkog opterećenja okoliša (mora biti upisan u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava).

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4058607

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci