Baranja Medija | vijesti o Baranji

Promotivna cijena vožnje do 5 kilometara je 15 kuna

Baranjci se od danas mogu voziti taksijem

BELI MANASTIR – Nakon višemjesečnih priprema, u hotelu Patria potpisan je ugovor o partnerstvu  između regionalnog direktora  Taxi Cammea za Slavoniju i Baranju Klaudija Klajna i direktora tvrtke DriveZone (franšiznog partnera) Taxi Cammmea za Beli Manastir Tihomira Nožine, pa od danas, 12. travnja, Beli Manastir opet nakon 30 godina ima taksi-službu. Posao počinju sa dva vozila i šest vozača koji će biti dostupni 24 sata svakog dana uz promotivnu cijenu vožnje prvi mjesec od 15 kuna do 5 kilometara, a poslije toga naplaćuje se 5 kuna za kilometar.

Fotoalbum potpisivanja ugovora za taksi-službu u Belom Manastiru i prvih šest vozača taksija pogledajte ovdje.

Klaudio Klajn se nakon saznanja da ovdje nema gradskog prijevoza odlučio na poslovni rizik otvaranja taksi službe te da građanima treba olakšati svakodnevni život. Podsjetio je da su u Osijeku počeli prije 17 mjeseci, kada su potpisali ugovore sa 4 taksista koji su kasnije postali samostalni poduzetnici, a danas tamo imaju već 38 vozila. Taxi Cammeo ima 700 zaposlenih po franšiznom modelu poslovanja. U Varaždinu funkcioniraju kao gradski prijevoz, dok će uskoro i Koprivnica dobiti Taxi Cammeo, a od idućeg mjeseca i Vukovar.

Klajn je istaknuo da taksi prijevoz nije luksuz, posebno ako se više osoba vozi odjednom pa zajednički podijele račun. Svako vozilo ima u sebi softver Taxi Navigator (sa dugmetom za alarm) pa u slučaju bilo kakvih vanrednih situacija preko dispečerske službe Taxi Cammea poziva se policija ili hitna medicinska pomoć. Softver Taxi Navigator je njihov izvozni proizvod koji ima mogućnost, između ostaloga, da nakon  zaprimanja narudžbe vožnje vidite lokaciju vozila koje dolazi prema vama. Pored ovoga, vidi se i fotografiju vozača, a nakon vožnje postoji mogućost ocjenjivanje usluge (od 1 do 5).

Predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak pohvalila je ovu poduzetničku ideju i zapošljavanje mladih Belomanastiraca. Ovaj prijevoz mnogo će pomoći starijima, posebno onima iz prigradskih naselja, ali i mladima kada se vraćaju kući iz noćnog provoda. Vjeruje i da će se noćni vandalizam po belomanastirskim ulicama subotom na nedjelju smanjiti.

Dogradonačelnik Marko Bogatić smatra da će se mogućnosti ovog prijevoza širiti, jer autobusni rijetko i loše funkcionira u Baranji. Sasvim je sigurno da će imati utjecaja i na naš turizam, jer ovoliko prometne policije, kontrola i zaustavljanja vozila i bicikla nema u državama koje razvijaju i žele živjeti od turizma, pa će turistima biti najsigurnija vožnja taksijem.

Direktor tvrtke DriveZone (franšiznog partnera) Taxi Cammmea za Beli Manastir Tihomir Nožina pojasnio je da će vozila biti u pokretu prometnijim ulicama i stajati na određenim mjestima gdje se procjeni da će biti potrebna (Dom zdravlja Beli Manastir, autobusni i željeznički kolodvor). Plan je da se postepeno sa sadašnja 2 vozila broj poveća na 10, i bude zaposleno oko 30-35 taksista. Očekuju i da se počnu suzbijati oni koji taksiraju "na crno", u čemu očekuju pomoć Grada. 

Poslije promotivnog razdoblja od mjesec dana, cijena vožnje do 5 kilometara bit će 20 kuna. Vožnja taksijem može se naručiti na tel. 285 – 285 ili 1212, pa biranje broja 9 te preko besplatne  aplikacije Taxi Navigator. 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4058012

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci