Baranja Medija | vijesti o Baranji

Orijentacijski klub «Sova» iz Šećerane najavljuje više natjecatelja drugog dana

180 natjecatelja iz 5 država na prvome danu 6. Slavonija i Baranja Opena

BELI MANASTIR - Orijentacijsko trčanje je snalaženje u prostoru uz čitanje karte i pronalaženje obilježenih točaka te njihovo otkrivanje u prirodi i na različitim lokacijama gdje su kontrolne točke označene crveno-bijelim prizmama sa brojevima. Natjecatelji su podijeljeni po kategorijama spola, težine i dobi, a na 6. Slavonija i Baranja Openu što ga je 2. i 3. travnja organizirao Orijentacijski klub "Sova" iz Šećerane određeno je 30 kontrolnih točaka. Svaka kategorija ima svoju stazu sa različitim brojem i redoslijedom tih točaka koje treba pronaći.

Fotoalbum pogledajte ovdje.

Na dvodnevnom natjecanju počelo se prvoga dana u Belom Manastiru sa disciplinom sprint, gdje  najkraća staza ima 1.700 metara, dok kategorija elite (danas je bilo 20 natjecatelja) ima stazu dužine oko 4 kilometra. Očekivano vrijeme pobjednika je 15 minuta, a svi ostali kada stignu do cilja do kojeg se dolazi prolazeći dijelovima gradskih ulica, parkovima, kroz sportska igrališta i između zgrada. Ovo natjecanje boduje se i  za svjetsku rang listu. Zanimljivost svemu daje i to da natjecatelji uopće ne znaju kuda trebaju trčati, jer nakon starta oni trče do kutija sa oznakama različitih kategorija i tamo pronalaze karte po kojima se moraju kretati a koje prije toga nisu mogli vidjeti.

Prema riječima predsjednika Orijentacijskog kluba "Sova" Nikole Pajčina, prošle godine su natjecatelji doputovali iz 8 država (jedne godine ih je bilo iz 12) a sada je njih 180 došlo iz pet država: Nizozemske, Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Nakon šestogodišnjeg rada, OK "Sova" ima 34 člana, od toga u Baranji 15, a imaju i sekciju u Zagrebu sa 19 članova. U Hrvatskoj postoji 13 orijentacijskih klubova, a ovo natjecanje Slavonija i Baranja Open je u posljednje tri godine postalo jedno od najvećih. OK "Sova" je za orijentacijsko trčanje zainteresirala i Našičane, pa će se tamo krajem srpnja održati natjecanje u zaštićenoj Park – šumi Jankovac uParku prirode Papuk.

Drugoga dana natjecanja, u nedjelju, 3. travnja, mjesto održavanja orijentacijskog trčanja je pored Svetišta Marije Lurd u Popovcu, koje će početi u 10 sati. Prijavljeno je 200 natjecatelja, a staze su srednjih dužina, od 3 do 5 kilometara.

Najveći teret organiziranja ovog međunarodnog natjecanja je na OK "Sova", dok je nagrade osigurao Grad Beli Manastir i LAG Baranja, te će to učiniti drugoga dana i Općina Popovac kada se natjecanje bude održavalo na njihovom području. Većina natjecatelja došla je obiteljski ili klupski sa prijateljima te će se zadržati oba dana i prespavati u Baranji uz kušanje nekog od mnogih domaćih specijaliteta uz vrhunska baranjska vina. Prije proglašenja rezultata i zatvaranja natjecanja, belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš poželio je okupljenim sportašima ugodan boravak i pozvao ih da se popodne i navečer turistički upoznaju sa gradom i okolicom. Rezultate prvoga dana natjecanja 6. Slavonija i Baranja Opena u Belom Manastiru pogledajte ovdje.    

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4055509

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci