Baranja Medija | vijesti o Baranji

Međunarodno natjecanje u orijentacijskom trčanju 6. Slavonija & Baranja Open

Orijentacijski klub "Sova" iz Šećerane očekuje 250 natjecatelja iz 8 zemalja

BELI MANASTIR / POPOVAC - Nakon pet uspješno održanih međunarodnih natjecanja u orijentacijskom trčanju Slavonija & Baranja Open, organizira se i šesto, koje će Orijentacijski klub Sova iz Šećerane pripremiti za 2. i 3. travnja. Natjecanje će se održavati u Belom Manastiru i na Banskoj kosi, pored Popovca. Prvoga dana (subota), održat će se sprint utrka gradskim ulicama koja će početi u 14 sati i bodovati se za svjetsku rang listu, što je pokazatelj da su dosadašnje kvalitetno organizirane utrke prepoznate i od strane Međunarodnog orijentacijskog saveza (IOF-a). Očekuje se dolazak oko 250 natjecatelja iz više europskih zemalja, a usporedbe radi, prošle godine je nastupilo 240 natjecatelja iz 8  zemalja.

Drugoga dana (u nedjelju), natjecanje u kategoriji srednjih udaljenosti održavat će se na Banskoj kosi s početkom u 10 sati. Zbog kompliciranijeg terena, ovaj dio će od natjecatelja zahtijevati puno više znanja i iskustva orijentacijske tehnike snalaženja u prirodi. Na Slavonija & Baranja Openu, prvi dan se boduje za Sprint kup Hrvatske, a drugi dan za Kup Hrvatske. Organizatori za natjecatelje iz Hrvatske, koji su registrirani u različite kategorije zbog bodovanja za Kup ili Sprint kup Hrvatske, napominju da se moraju prijaviti dva puta (dakle, na oba natjecanja) ako žele skupljati bodove i to svaki dan posebno birajući kategoriju u kojoj će se natjecati taj dan. Ako ova prijava predstavlja problem, organizatoru treba poslati podatke na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i oni će to činiti za natjecatelje.

Predviđene su medalje i nagrade za 3 najbolja u ukupnom poretku (za muškarce i žene u elitnim kategorijama za 6 najboljih natjecatelja), a svakog dana  će se proglašavati najuspješniji u svojim kategorijama. Prijave za natjecanje na 6. Slavonija & Baranja Open mogu se izvršiti još danas (27. ožujka) sve do ponoći.

Orijentacijski klub "Sova" iz Šećerane u želji  da privuče i građane Belog Manastira (starije i mlađe) na ovo i ovakva natjecanja, poziva ih da se i sami probaju orijentacijski snalaziti po gradu, te da se jave u belomanastirsku Turističku zajednicu Baranje (Imre Nagya 2) koja će voditi popis. Djeca do 14 godina moraju biti u pratnji roditelja. Prijava za ovo je do  petka, 1. travnja.

Orijentacijsko trčanje kao neobičan sport što ga već godinama organizira šećeranska udruga "Sova" prešlo je odavno lokalni karakter i kroz dolazak natjecatelja i njihovih prijatelja, te obitelji iz drugih država promovira se Slavonija i Baranja sa svim ljepotama krajolika pogodnih za provođenje aktivnog turizma uz domaću gastro i eno ponudu. Organizator u pozivima na natjecanje predlaže i smještaj uz navođenje cijena i ponude dodatnih turističkih sadržaja. Ovome svakako treba dodati da veći broj natjecatelja fotografira i snima video (GoPro kamerama i sličnima) sve terene na kojima se održava natjecanje a to završava na Internetu kao besplatna reklama i preporuka za dolazak u Baranju i drugih turista koji ovdje mogu pronalaziti različite zanimljivosti cijele godine. Više o ovome natjecanju pogledajte ovdje.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4120950

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci